Здравейте Колеги !Днес изпуснах една врата върху колата (задния калник) и се получиха две вдлъбнатини ... за което мн ме е ...И направо като го видя и незнам какво ми става !Погледнах в гоогле , но не видях дали по някакав начи може да се изправятмалки вдлъбнатини (малко по малки от 10стотинки) ???Моля помогнете ... някаде да отида или аз ли да направя нещо ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вдлъбнатина в ламарината ?
Collapse
X
-
Действително се оправят с вакуум и всеки уважаващ себе си сервиз разполага с нужното устройство. Обаче майсторите казват, че вакуума им помага дотолкова, доколкото да спестят от кита, който така или иначе ще се ползва. Логиката е, че при такова въздействие, ламарината се разтяга в точката на натиска и вече не може да се върне в първоначалното и положение на 100%. Така че струва ми се няма да мине без кит и последващо боядисване на калника. Затова си правете автокаско - поне да не се набутвате за ремонта.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Аз имам пълно каско но ходих при човека дето сам го правил ( той се занимкава с коли ) и ми каза с кит ( това значи и пребоядисване на калника целия ) , а аз точно това не исках ...Затова попитах дали има начин ...Но май ще трябва да стане с китосване и пребоядисване на калника ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
ivchotr написа:Ми какво те бърка. Важното е майсторът да работи с качествени материали. За тези подбитости по твоята кола си е нищо работа. Аз веднъж поправях следи от градушка по таванаfiat divak
Коментар
-
Аз пък я купих с едно вдлъбнато отпред вдясно. Като гледаш колата отдалеч изглежда много грозно, но му свикнах и не ми прави впечатление. Решил съм да не се занимавам с ламарините, защото вече колите са толкова много , и толкова некадърници има, че току виж го направя, и утре някой ми сгъне целия калник, или врата. А в тесните пространства в които съм принуден да паркирам, само се моля пътниците в другата кола да внимават като отварят вратите си, за да не ми правят вдлъбнатини. Но току виж се появи по някоя дупчица като тези от по 10 стотинки които описа колегата. Ще го снимам после това вдлъбнатото, да ви питам дали може някъде само да ми го дръпнат с вакуум, за да не се набива на очи чак толкова. Изобщо няма да се занимавам с кит, боя и др.
Коментар
-
Това е ярно , че има много голями некадърници и вобще не им пука дали ще жулнат или ударят друга кола ... Ето такива най-ги мразя !Аз лично мн внимава с мойта , така и с другите коли около мен ...Така веднъж старата кола Uno-то на паркинга ... и хоп гледам пенпердикулярна вдлъбнатина около 10-15см и то с боя на всичкото от горе "синя" !( явно от врата на друга кола )Но Stilo-то много си го харесвам и няма начин да остане така ...Тази седмица ще се позанимавам с него ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
ogi28b написа:Аз пък я купих с едно вдлъбнато отпред вдясно. Като гледаш колата отдалеч изглежда много грозно, но му свикнах и не ми прави впечатление. Решил съм да не се занимавам с ламарините, защото вече колите са толкова много , и толкова некадърници има, че току виж го направя, и утре някой ми сгъне целия калник, или врата. А в тесните пространства в които съм принуден да паркирам, само се моля пътниците в другата кола да внимават като отварят вратите си, за да не ми правят вдлъбнатини. Но току виж се появи по някоя дупчица като тези от по 10 стотинки които описа колегата.Manowar forever!
Коментар
-
stanleyhacker написа:имаше една тема за това как такива вдлъбнатини се оправя със сух лед. Потрси малко.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар