Карам/карах браво 1.4 12V карах щото 3 дни е в основен ремонт.... 1 ден разглобяване и за сега 2 сглобяване изчистих всички части снабдих се с нови и т.н., но на сглобяването ми трябва малко помощ.Ако някои може да ми каже на колко да стягам:болтовете на планките които захващат коляновия валболтовете на главата -имам схема как се стягат,но не и на колко болта на коляновия вал които захваща зъбното колело за ангренажаболтовете за планките на биелитеболтовете за капака на клапанитеако има значение болтовете за колекторите и реда в които се стягатако някои се сеща нещо друго нека допълни.ще ви бъда много благодарен :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ми малко нАучна информация... :)
Collapse
X
-
Rokambol написа:Поздрави за ентусиазма. Доста информация търсиш, така че най-добре да си изтеглиш менуала за твоя двигател - там има всичко, което ти е необходимо като данни.
Коментар
-
Не знам какво точно имаш ти предвид, но ще ти преведа какво изобщо пише за колянов вал:Болтове закрепящи обтегача към зъбното колело на коляновия вал..... 25 NmДатчик на коляновия вал.... 9 NmБолт на зъбното колело на коляновия вал (лява намотка)... 360 NmНе съм сигурен дали терминологията на български ми е изрядна, щото не съм техническо лице, но мисля, че се разбира за какво става дума.Това са единствените пунктове, където се споменава колянов вал в публикуваното тук.Надявам се съм помогнал поне малко.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Не знам какво точно имаш ти предвид, но ще ти преведа какво изобщо пише за колянов вал:Болтове закрепящи обтегача към зъбното колело на коляновия вал..... 25 NmДатчик на коляновия вал.... 9 NmБолт на зъбното колело на коляновия вал (лява намотка)... 360 NmНе съм сигурен дали терминологията на български ми е изрядна, щото не съм техническо лице, но мисля, че се разбира за какво става дума.Това са единствените пунктове, където се споменава колянов вал в публикуваното тук.Надявам се съм помогнал поне малко.
Коментар
-
В един сервиз преди време майсторът праща някакъв чирак да стегне гайките на джантата на камион. Чиракът го пита "Колко да ги стягам". Майсторът - "До скъсване и връщаш четвърт оборот". След малко пристига малкия, потен и запъхтян и вика "Бах маа му, само една ми се опря"Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:В един сервиз преди време майсторът праща някакъв чирак да стегне гайките на джантата на камион. Чиракът го пита "Колко да ги стягам". Майсторът - "До скъсване и връщаш четвърт оборот". След малко пристига малкия, потен и запъхтян и вика "Бах маа му, само една ми се опря"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар