Привет,имам "няколко" въпросчета за Пунто ЕЛХ (94г. 1.2, 75коня, 5 врати, климатик)1. Не ми свети единия габарит отзад - някой знае ли точно каква крушка трябва да купя, за да не се налага да го разглобявам предварително (а и все още не знам как се разглобява... - ако ви се обяснява, пишете)2. Пунтото е с климатик - има едно копче за циркулация на въздуха в колата - въпросът ми е това копче само с климатика ли е свързано или може да се използва и при включено парно (а и не знам как точно да наглася парното,за да не се потят страничните задни стъкла (и то страшно много се потят) - за предните няма такъв проблем)3. Сменяха ми предни амортесьори, след което ходих на реглаж на предница. След реглажа обаче колата тегли доста наляво - върнах се в сервиза - раменяха предни гуми после ги връщаха обратно..... спред тях се дължало на криви гуми. Е да обаче сега съм с 4 чисто нови зимни гуми, няма крива джанта (проверени са всички), а колата продължава все така силно да тегли вляво - според вас трябва ли да отида пак на реглаж (ако да - препоръчайте ми моля добър такъв в София), а ако не - то тогава каква друга може да е причината?Мерси предварително за отговорите и ако може обяснете малко по-подробно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто - заден габарит, изпотени стъкла, тегли наляво...
Collapse
X
-
Re: Пунто - заден габарит, изпотени стъкла, тегли наляво...
heraldita написа:Привет,имам "няколко" въпросчета за Пунто ЕЛХ (94г. 1.2, 75коня, 5 врати, климатик)1. Не ми свети единия габарит отзад - някой знае ли точно каква крушка трябва да купя, за да не се налага да го разглобявам предварително (а и все още не знам как се разглобява... - ако ви се обяснява, пишете)2. Пунтото е с климатик - има едно копче за циркулация на въздуха в колата - въпросът ми е това копче само с климатика ли е свързано или може да се използва и при включено парно (а и не знам как точно да наглася парното,за да не се потят страничните задни стъкла (и то страшно много се потят) - за предните няма такъв проблем)3. Сменяха ми предни амортесьори, след което ходих на реглаж на предница. След реглажа обаче колата тегли доста наляво - върнах се в сервиза - раменяха предни гуми после ги връщаха обратно..... спред тях се дължало на криви гуми. Е да обаче сега съм с 4 чисто нови зимни гуми, няма крива джанта (проверени са всички), а колата продължава все така силно да тегли вляво - според вас трябва ли да отида пак на реглаж (ако да - препоръчайте ми моля добър такъв в София), а ако не - то тогава каква друга може да е причината?Ex. Grande Punto Driver
-
Re:Пунто...
velko_sz написа:някои има ли възможност да снима тези шайби с индикационните отвори и да ги качи. Аз гледах гледах на моито пунто и такова нещо неоткрих. Трябва ли да се свали нещо за да се види това?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Яко! И моята дърпа наляво и сигурно тука е ключа от палатката. Ако стоя пред колата и гледам към двигателняи отсек на левия амортесьор белега е в задната част, а на десния - в предната. Доколкото разбрах (тъй като нямам серво) и двата белега трябва да сочат към задната част на автомобила!?? Така ли е, че да ходя на сервиз да ми го оправят.Благодарско за полезната информацияНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Sko написа:Яко! И моята дърпа наляво и сигурно тука е ключа от палатката. Ако стоя пред колата и гледам към двигателняи отсек на левия амортесьор белега е в задната част, а на десния - в предната. Доколкото разбрах (тъй като нямам серво) и двата белега трябва да сочат към задната част на автомобила!?? Така ли е, че да ходя на сервиз да ми го оправят.Благодарско за полезната информацияEx. Grande Punto Driver
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар