Всичко си зависи от начина на шофиране,щото пунтото може да харчи и много,и малко..Пример понеже извънградско не обичам да карам разход,навръщане от морето ми даде разход 11,5 един резервоар не ми стигна да се прибера извънградско не съм засичал мин разход,щото просто немам нерви...За градско съм стигал разход 20 със яко юркане....Веднъж се измъчих и 100 км карах почти без да дигам над 2000 об./мин и ми даде 7 разход,което за града си е добре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колко трябва да харчи фиат Пунто 1.2 75коня?
Collapse
X
-
коцев написа:Заставата ми беше Юго 45 коня.Машина за образец. :D Пунтото действително го купих от италианската автокъща в Плевен верно че е запазено за годините но тоя разход в града ме вбесява.Наливам му 95 слагам му и добавка за по добро изгаряне карам го без да го юркам но ......9 литра си ги гълта и пита за още но няма кой да му налива повече.Паля си Мерца карам и пей сърце.... :DTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
абе за това за разхода на заставата верно си е невъзможно, мойта застава не е уго, ама е бая запазена, гаражна кола, и също е 45 коня 1.1 двигател... ама разхода и е 9, са на извънградско сваля, ама за града от където и да я гледам не сваля под 9 даже и към 10. и дори като е била по нова, пак не е сваляла разход до 5... то за да ти харчи толкова начи не я движиш братче.. а за разход 7 в града... не е непосилно дори да не караш само до 2000 оборота...аз съм пробвала и с 98 да карам и разхода ми е се същия, а за бензиновите коли дето беше споменато с разход от 6 6,5, имам позната със сузуки марути.. е разхода и е 4 5 с бензин 92... така че има и такива коли.. верно е че си бавен, ама те возиPunto 1.1
Коментар
-
Бе вие изобщо правите ли разлика между градско в София(800 000 автомобила и светофари на всеки 200-400 метра) и градско в Ловеч(дето са 50-60 коли в целия град и 4-5 светофара-не съм сигурен в цифрите)Разликата в разхода трябва да е ПОНЕ двойна, ако оная прословува Застава на Коцев харчи 5 л в Ловеч, в София ще харчи ~9-10 л.Факт.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Бре момчета вие не вярвате но ще ви обясня от къде иде разликата.Югото ми беше от втората партида внесена в България Първото Юго го върнах по БДС че имах проблеми с него но второто беше без грешка .мисля че двигателя беше 950 кубика.Карбуратор и делко без всякакви електроники.Като го запаля след минута му връщам смукача и така отивам до сервиза си а той е на 500м от мен.после ми се налага да отида до магазина за части /Извършвам ремонт на телевизори/ И така просто колата няма възможност да загре но при Югото съм върнал смукача а при Пунтото няма как и двигателя не намаля оборотите под 1.200 и гори бензин та се къса.Ето от тук се получава тая разлика.Съгласен съм че има разлика от градско в София и Ловеч и че друго е да съм такси и колата да е постоянно загряла а при мен се ползва 5 минути и гася. След час два пак за 5 минути отида до някъде и пак гася. При дизеловите коли няма разлика Мерца си кълца с еднакви обороти при запалване и каране.Преди 7 години докарах от Чехия едно Пежо 205 1.1 двигател моно и то даде 5.5 л от там до Ловеч и много по вървеше. Помолих тук едно момче собственик на автосервиз да покара малко моето Пунто защото и той има същото на 5 години и си го е купил чисто ново .И той не откри накаква разлика във вървежа в сравнение с неговото само дето ми каза че този двигател иска да си в обороти под 3.000да не падам пък аз карам с 2.000-2.500. Та това е .Казвам ви истината няма защо да ви лъжа.Дори миналата година във Форума поспорих с един колега който твърдеше че неговото Пунто гори 7-8 л и то газ ?????Сега вече си мисля че пък може и да е верно
Коментар
-
Значи аз мога само да кажа следното:Маршрута ми е Банкя-бул.Европа-Сливница-Хр.Ботев-П.Евтимий-Др.Цанков-ИнтерпредНаливах 35 л. Газ в бутилката и минавах 460 км. лятото и 420 км. зиматаСметката е проста - 7.6 /100 лятно време и 8.3 /100 зимно.Всеки знае за какви задръствания и висене става въпрос по тоя маршрут.На бензин не го бях засичал, ама трябва да е по-ниско.Двигателя е 1.1 55 коня, но не вярвам при 1.2 да е кой-знае каква разлика, да е литър най-много.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Според мен при засичане на разхода от голямо значение са километрите, които се изминават след стартиране на двигателя. Дори и в малък град, ако колата се запали и се изминат 1-2км с нея, без да вдигне нормална температура, разходът накрая на месеца може да много висок. Ако колата се кара продължително време, дори и в задръствания, със сменяни редовно филтри, диагностика и бла-бла, разходът може да се окаже съвсем приличен. Все пак тук става въпрос за стари автомобили, с вероятни отклонения от заводски настройки на моторите и т.н.ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
Коментар
-
коцев написа:само дето ми каза че този двигател иска да си в обороти под 3.000да не падам пък аз карам с 2.000-2.500. Та това е .Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Колеги,Аз имах Типо 1.1 и градско ми гореше до 9 на газ. Сега си взех 1.6 ( проклет да е деня! ) и ми гори 14-15 . Срава въпрос за 835С1 94 година. Карам като пенсионер,но гориииии....Предния колега да ме извинява, но и на по-високи обороти да гори по-малко е невъзможно. Имам познат форумец( още не се е изказал ) с такова Пунто 75 и на него му гори 11 газ градско и 9 на дълго.Не сравнявайте 1.1 с 1.2. hitko, прегледай каталожните данни в hit.bg за да видиш, че не са 7-8л/100км!Tipo 1.6 - 835C1, 160EB55A
Коментар
-
За разхода на Пунто 1.2
Истината е следната - с катализатор на 126500 км., почти запушен на 50 % разхода е около 10 на сто, след махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне гори не повече от 7.5, максимум 8 на сто в София и то през пиковите часове а на дълъг път при скорост 120-130 не лапа повече от 6.5 на сто максимум
Коментар
-
Re: За разхода на Пунто 1.2
FEN TEMPRA BG написа:Истината е следната - с катализатор на 126500 км., почти запушен на 50 % разхода е около 10 на сто, след махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне гори не повече от 7.5, максимум 8 на сто в София и то през пиковите часове а на дълъг път при скорост 120-130 не лапа повече от 6.5 на сто максимумTipo 1.6 - 835C1, 160EB55A
Коментар
-
Re: За разхода на Пунто 1.2
Ванката написа:FEN TEMPRA BG написа:Истината е следната - с катализатор на 126500 км., почти запушен на 50 % разхода е около 10 на сто, след махането на катализатора и замяната му с резонаторно гърне гори не повече от 7.5, максимум 8 на сто в София и то през пиковите часове а на дълъг път при скорост 120-130 не лапа повече от 6.5 на сто максимум
Коментар
-
ми.. и мойта... лапа яко.., май!
.. всяка, ама наистина всяка сутрин сипвам за 10 лева 95... и изминавам с него... 33 + 33 км.., т.е... 66, от които половината градско.. половината.., не съвсем... и лампата ми светва.. на едно и също място... 6 скорости.., мисля, че карам нормално.., не я натискам.., но е не я жаля! ... на дълъг трип обаче.., се държи много прилично откъм горивото! - нЕма друга такава! Сладурана! .., макар че си компенсира... с ежедневните трипове...
Коментар
-
Голям разход на Пунто 1.1 - 55к.с
Колеги карам Пунто 1.1, 55к.с, 6-скорости, 1997г. на 136000 километра. Интересуваме какъв може да е проблема на моето Пунто за да ми гори 16 литра на 100километра - градско .Попринцип всичко му е наред, двигателя работи тихо не бута масло изобщо няма проблеми с паленето, пали при всякакви условия, само не мога да разбера защо ми дава този разход
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар