Здравейте, паркирам си значи аз в събота вечер пред един блок в Стара Загора и чувам тряс. Слизам от колата и гледам че съм ударил предната бронят на колата в бордюра и тя се е спукала. Моля ви за съвет как да си я отремонтирам в домашни условия. И какво лепило да използвамБлагодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спукана броня. Какво лепило да използвам??
Collapse
X
-
Здравей колега,Едва ли ще решиш проблема без да излизаш от червен бряг.Решението е Loctite 3030 - лепило за трудно залепящи се пластмаси - двукомпонентно, няма нужда от праймер. Само трябва да са чисти повърхностите. Трябва обаче да си вземеш и някакво здраво тиксо, например тефлонено, за да държи повърхностите заедно. Иначе се води бързодействащо, май беше за час готово.А за боята - били продавали в София спрейове по поръчка - отиваш и пономер на рама ти бъркат в едно флаконче - още не съм пробвал, но казват, че за дребни дефекти дето не се виждат (като твоя в случая) вършело работа.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Колеги оказа че проблема с бронята е по-сериозен, вчера ходих при едни "майстори" и те ми казаха че по бронята вече имоло кит (демек била чупена вече) и че ремонта който ще ми направят те (ново китосване, боя, боядисване) щял да ми излезе колкото да сменя цялата броня. Не знам защо амо много-много доверие на тия "специалисти" им намам и заради това ще се опитам на този етап поне да я заалепя. Пак ще ви помоля за съвет за технологията за залепването. A това лепило Loctite 3030 горе долу колко струва? То за ного трябвало някакъв специален пистолет доколкото знам.FIat brava 1.6 16V 1999г.
Коментар
-
Ivan_Radev написа:Колеги оказа че проблема с бронята е по-сериозен, вчера ходих при едни "майстори" и те ми казаха че по бронята вече имоло кит (демек била чупена вече) и че ремонта който ще ми направят те (ново китосване, боя, боядисване) щял да ми излезе колкото да сменя цялата броня. Не знам защо амо много-много доверие на тия "специалисти" им намам и заради това ще се опитам на този етап поне да я заалепя. Пак ще ви помоля за съвет за технологията за залепването. A това лепило Loctite 3030 горе долу колко струва? То за ного трябвало някакъв специален пистолет доколкото знам.fiat divak
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар