Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукана броня. Какво лепило да използвам??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукана броня. Какво лепило да използвам??

Здравейте, паркирам си значи аз в събота вечер пред един блок в Стара Загора и чувам тряс. Слизам от колата и гледам че съм ударил предната бронят на колата в бордюра и тя се е спукала. Моля ви за съвет как да си я отремонтирам в домашни условия. И какво лепило да използвамБлагодаря ви предварително.
    Прикачени файлове
    FIat brava 1.6 16V 1999г.

За 10-тина кинта ги заварява, който се занимава със заварки на плстмаса. Сваляш я и му я даваш да я завари отвътре. После е хубаво да се боядиса там, но при заваряване отвътре почти не си личи. Остава нещо като чертичка там.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Заварка на пласмаса добре, ама аз в моя град и наблизо около него не съм чувал за човек или сервиз който да се занимава с подобно нещо. Тъй че май сам ще трабва да се боря с проблема.

Коментар

Здравей колега,Едва ли ще решиш проблема без да излизаш от червен бряг.Решението е Loctite 3030 - лепило за трудно залепящи се пластмаси - двукомпонентно, няма нужда от праймер. Само трябва да са чисти повърхностите. Трябва обаче да си вземеш и някакво здраво тиксо, например тефлонено, за да държи повърхностите заедно. Иначе се води бързодействащо, май беше за час готово.А за боята - били продавали в София спрейове по поръчка - отиваш и пономер на рама ти бъркат в едно флаконче - още не съм пробвал, но казват, че за дребни дефекти дето не се виждат (като твоя в случая) вършело работа.
        Brava 1.6 EL, '98
        182A4

Коментар

Колеги оказа че проблема с бронята е по-сериозен, вчера ходих при едни "майстори" и те ми казаха че по бронята вече имоло кит (демек била чупена вече) и че ремонта който ще ми направят те (ново китосване, боя, боядисване) щял да ми излезе колкото да сменя цялата броня. Не знам защо амо много-много доверие на тия "специалисти" им намам и заради това ще се опитам на този етап поне да я заалепя. Пак ще ви помоля за съвет за технологията за залепването. A това лепило Loctite 3030 горе долу колко струва? То за ного трябвало някакъв специален пистолет доколкото знам.

Коментар

Ivan_Radev написа:
            Колеги оказа че проблема с бронята е по-сериозен, вчера ходих при едни "майстори" и те ми казаха че по бронята вече имоло кит (демек била чупена вече) и че ремонта който ще ми направят те (ново китосване, боя, боядисване) щял да ми излезе колкото да сменя цялата броня. Не знам защо амо много-много доверие на тия "специалисти" им намам и заради това ще се опитам на този етап поне да я заалепя. Пак ще ви помоля за съвет за технологията за залепването. A това лепило Loctite 3030 горе долу колко струва? То за ного трябвало някакъв специален пистолет доколкото знам.
            Майсторите ти не те лъжат много! Горе долу така се връзва ремонта на брониа! Начини много, ама трябват и умения! Успех!П.П. Умишлено не ти давам съвет, че мойте решения са като за работилница, а твойте условия не ги знам!
            fiat divak

Коментар

Working...
            X