Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при 70 км /час

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

infineon написа:
    Днес бях на гумажия . Предните джанти не са криви , каза че нямали баланс и едната гума била изместена- Спадна я отлепи я от джантата и я завъртя малко спрямо нея.Може ли да ми разясните защо е беше необходимо това.Освен това ми каза че задните ми гуми 175/70 r14 не били за мойто браво и можело заради тях да изкриви задните джанти.Наистина ли са неподходящи???
    Съветвам те да смениш и двете предни гуми ако са вече старички ако искаш естествено.Защо защото извесно време си карал така с изместена гума в следствие на което със сигурност е износена неправилно и не е сигурна за предна гума
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

infineon написа:
      Освен това ми каза че задните ми гуми 175/70 r14 не били за мойто браво и можело заради тях да изкриви задните джанти.Наистина ли са неподходящи???
      Е пробвал те е дали ще се вържеш да си купиш гуми от него.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        infineon написа:
        Освен това ми каза че задните ми гуми 175/70 r14 не били за мойто браво и можело заради тях да изкриви задните джанти.Наистина ли са неподходящи???
        Е пробвал те е дали ще се вържеш да си купиш гуми от него.
        То наистина отзад стои малко по високо ама си мисля че не е проблем. А да купувам гуми няма да е точно от тоя сервиз за баровци че цените в магазинчето им почваха от 160 лв нагоре ако ти кажа колко ми взеха за баланс и сваляне от колата ще паднеш. Не се учудвам защо там имаше само коли за по над 50 000 и нито една нормална кола освен мен.
        Atanas71 написа:
        infineon написа:
        Днес бях на гумажия . Предните джанти не са криви , каза че нямали баланс и едната гума била изместена- Спадна я отлепи я от джантата и я завъртя малко спрямо нея.Може ли да ми разясните защо е беше необходимо това.Освен това ми каза че задните ми гуми 175/70 r14 не били за мойто браво и можело заради тях да изкриви задните джанти.Наистина ли са неподходящи???
        Съветвам те да смениш и двете предни гуми ако са вече старички ако искаш естествено.Защо защото извесно време си карал така с изместена гума в следствие на което със сигурност е износена неправилно и не е сигурна за предна гума
        Ами гумите не са лоши с мн хубав грайфер и шарка са даже.Би ли ми обяснил в какво се състои това изместване?? Нямат изкривявания или балони.Той просто я отлепи и завъртя гумата с четвърт оборот може би спрямо джантата
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Има само едно обяснение , гумата да не е била добре прилепнала по джантата да е била прещипана има един момент при монтажа когато се помпи гумата се помпи малко повече за да изхвърли борда на гумата равномерно по джантата . Това с завъртането е трик при балансирането
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

infineon написа:
            То наистина отзад стои малко по високо ама си мисля че не е проблем.
            Заводската гума е 185/60 или 175/65. Аз съм с втория вид. А м/у 175/65 и 175/70 разиката е около 8-9 мм. Някой с бая "трънско" око трябва да е, за да го забелязва. А за гумаджията - кой е, къде е, за да знам никога да не отида при него? Току виж и мойте гуми завъртял с по 1/4 и заявил че са неподходящи, но той има точно подходящите ( и да ми пробута 175/70)

Коментар

ogi28b написа:
              infineon написа:
              То наистина отзад стои малко по високо ама си мисля че не е проблем.
              Заводската гума е 185/60 или 175/65. Аз съм с втория вид. А м/у 175/65 и 175/70 разиката е около 8-9 мм. Някой с бая "трънско" око трябва да е, за да го забелязва. А за гумаджията - кой е, къде е, за да знам никога да не отида при него? Току виж и мойте гуми завъртял с по 1/4 и заявил че са неподходящи, но той има точно подходящите ( и да ми пробута 175/70)
              Ами той въртя само предните, задните не му дадох да ги бара. И стоях да го гледам в ръцете какво прави че иначе току виж ми написал в сметката и че ги е изправялГумажията е на Сребърна до Хладилника.Друго си е да си да караш с балансирани гуми днеска дигнах 170 по тракия и нямаше никакви вибрации
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
              X