Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на бензин от фланеца на помпата - Пунто 1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на бензин от фланеца на помпата - Пунто 1

Здравейте колеги,тази сутрин жена ми ми сигнализира че Пунтото понамирисва на бензин.Естествено след 3 минутна диагностика установих че теча е от изходящата тръбичка на фланеца на помпата под задната седалка.И се оказа не теч, ами живо поливане с бензин навсякъде....Естествено спуканата тръбичка не даде да я докосна и се счупи съвсем.Сега съм пред дилема - какво да правя:1.Да търся нов капак за помпа ли... (най-добрия, но скъп и бавен вариант, а колата ми трябва в понеделник)2.Да мъча да лепя с поялник, телчета и да залея с епоксидна смола ли...3.Да взема да изчегъртам излишната пластмаса и към остатъка да захвана едно маркучле със стяга а от там нататък вече е ясно... (виж снимките)Вариант 1 най ми харесева, а 3 ми се струва най-изпълним, защото лепенето ме притеснява - може да присълзява от някъде после или от вибрациите смолата да се отдели от пластмасата.Лошото е че е много малък остатъка и ако го срезиля после направо тръгвам по моргите, и ще трябва цяла помпа да купя, барабар с поплавък и др...
    Прикачени файлове
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Колега, направо почвай по моргите да дириш! На много гадно място се е откъснало. А и щом едната пластмаса е дала фира, значи и другата се готви. Дано се справиш в срока който гониш! Имам една идея, но незнам дали ти се занимава. За временно може да спасиш положението. Мериш Ф на пластмасата дет е откъсната и намираш същата големина боргия за метал. Правиш лека дупка, която се води разшряваща и набутваш откъснатото парче което си намазал с много яко лепило което да издържа на бензин и допулнително около свръзката слагаш пак лепилце за здравина. Ако те кефи идеята сподели . Успех
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Вариант 4: /2 и 3 са неприемливи/ Прави се на струг нова тръбичка-от едната страна гладка с Ф на старата,за закопчалката на горивопровода,от другата страна с подходяща за Ф резба, вариантите за улътняване по резбата са няколко :периферия на новата тръба и гумен О пръстен за уплътнение;херметизация на резбата с полиуретаново лепило,устойчиво на бензин;стегната резба и навиване на горещо за херметизация.
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Малко я карам по спомени щото и аз имах подобен проблем преди години - мисля,че медна тръбичка 6 мм за газови уредби влиза плътно в щуцера и в фланеца на помпата накапваш го с моментно лепило по-серизона марка и ги набиваш едно в друго.

Коментар

помпа

иаз съм го имал проблема правиш резба в дупката към корпуса и слагаш от тази тръбичка кадето Стенли ти казва и тя да е със същата резба / аз си навих болт като му пробих дупка щото не намерих за момент друго / намазваш преди това с лепило- да държи на бензин - старата е карах близо 1 година докато не ми дотрябва и помпа та си взех от Италянеца друга не слагай сам смола или поксипол ако само на него се разчита но може после да го залеш малко за по голяма сигурност и да не намажеш много да не може да влезе мъркуча на мен ми се кчупи на морето преди 2 години та хубаво че съм и на газ та се оправих да се прибера до София иначе трябваше пак до магазина на Христо да се ходи.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, аз съм правил подобно нещо, но на друг модел автомобил. Набих в двете части една метална тръбичка (доста обикалях, докато намеря такава с подходящ размер и сечение), като предварително я наклепах с Локтайд. Стана просто съвършено. Не помня колко години минаха, но още държи.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Както ме познавате - не мога да седя на едно място.Изчистих с поялник излишните пластмаси ( ей много люти дима им в очите...) и произведох това на снимката.Монтирано е на колата и не тече, но ме притеснява, защото там където маркуча се захваща за пластмасата е много късо - колко е ширината на стягата. Освен това ме е страх за стегна хубаво - все пак това е пластмаса и като изпука... отиваме по дяволите.Много интересен е захвата (оригиналния) за тези щуцери - няма уплътнение, нищо... едни такива особени джаджи, които се самостягат към пластмасата.Та ме притеснява че накрайника, който използвам е малко къс и днес мисля да взема да го сменя с 9мм газаджииска тръбичка - би трябвало да пасне точно.А за най - сигурно - вече съм поръчал от морга друг капак - за 20лв няма смисъл да рискувам за каквото и да било - все пак това е бензин, а и жена ми кара колата, не аз...Та засега е закърпено положението - би трябвало до вторник -сряда да имам здрав капак и направо го сменям.
              Прикачени файлове
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И аз имах същия проблем преди 1-2 месеца. Хич не се занимавай да сменяш капак. Ходих при италианеца, и си взех от него една. Беше мн запазена и ми я даде за прилични пари. Не си спомням колко беше, ама бяха прилични. И я смених, и забравих за случая. После имах малко ядове с обръча който я затяга към купето, ама я набих и спря да подлизва

Коментар

Ако напълниш пространството под наставката с поксипол, например, ще елиминираш вибрациите и тогава късата част няма да има възможност да се откърти.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                  X