Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа Типо/Темпра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензинова помпа Типо/Темпра

Колата е Темпра, бензин, помпата е Бош. Потопена е до половината в буркан с бензин, давам ток от акумулатора (виждат се леки балончата в буркана), но помпата не качва бензин. Спорад вас така може ли да се провери дали помпата работи?
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

може и без да я потапяш. слагаш + и - за секунда само. ако тръгне правиш теста дали подкачва, че върти е ясно. щото при мен ей така пробвам дали върти ок върти, слагам в едно бурканче да видя с колко помпи/трябваше ми за пръскалки на фаровете/ и не подкачи 1 капка, а въртеше яко. тва е
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да не си обърнал + и -?Иначе по добре пробвай в буркан с вода,че е по-евтина и безопасна.Здрава ли е помпата трябва да изкара течността от изходния отвор.

Коментар

Re: Бензинова помпа Типо/Темпра

Fiat 127 написа:
        Колата е Темпра, бензин, помпата е Бош. Потопена е до половината в буркан с бензин, давам ток от акумулатора (виждат се леки балончата в буркана), но помпата не качва бензин. Спорад вас така може ли да се провери дали помпата работи?
        А, помпата върти ли изобщо?

Коментар

Re: Бензинова помпа Типо/Темпра

hit-ko написа:
          Fiat 127 написа:
          А, помпата върти ли изобщо?
          Не се чува нищо от нея. Пробвах какво ли не. Въртях плюсове, минуси. Обръщах я да видя дали ще направи мехурчета в бензина - няма. Май е за смяна? Въпроса е с каква. Има от 70 до 100 Бош.
          Совалката средно на LPG

Коментар

помпа

Ако се чува да бръмчи самото моторчето -да върти де ако е била на газ и нее имало бензин запичат четките може да е глътнала въздух и трябва да се обезвъздуши тогава може да разбереш дали работи а после като се сложи и на колата дали има и налягане -като се премери
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: помпа

kluchar написа:
              Ако се чува да бръмчи самото моторчето -да върти де ако е била на газ и нее имало бензин запичат четките може да е глътнала въздух и трябва да се обезвъздуши тогава може да разбереш дали работи а после като се сложи и на колата дали има и налягане -като се премери
              Не се чува нищо от помпата. Ама не мога и да я отворя. Май е капсулована. Мисля че ще мога да я отворя ама после дали ще работи
              Совалката средно на LPG

Коментар

И аз имам една такава статуетка на помпа. Капсулована е. Отваряне според мен - няма.Нова е 80лв не Бош.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Fiat 127 написа:
                  kluchar написа:
                  Не се чува нищо от помпата. Ама не мога и да я отворя. Май е капсулована. Мисля че ще мога да я отворя ама после дали ще работи
                  аз съм отварял 2-3. да ти кажа четчиците са адски малки. обикновенно са свършили затва на газ помпата се спира, пускаш я всеки ден да палиш да не запецва и после се спира. не се занимавай, купи си нова е моето скромно менение, базиарано на 3 опита да оправя помпа и накрая пак си купих нова
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    Fiat 127 написа:
                    kluchar написа:
                    аз съм отварял 2-3. да ти кажа четчиците са адски малки. обикновенно са свършили затва на газ помпата се спира, пускаш я всеки ден да палиш да не запецва и после се спира. не се занимавай, купи си нова е моето скромно менение, базиарано на 3 опита да оправя помпа и накрая пак си купих нова
                    И аз съм се насочил към нова. Но си мисля как да направя да изключвам помпата след като запаля? Искам след като изгася колата да не се налага после да натискам копчета за да я пусна пак. Някакви идеи как да стане това?
                    Совалката средно на LPG

Коментар

Става с едно допълнително реле.Отиваш при някои газаджии и го правят.Не е голяма философия и ти ако се захванеш,ще го направиш.

Коментар

riiid написа:
                        Става с едно допълнително реле.Отиваш при някои газаджии и го правят.Не е голяма философия и ти ако се захванеш,ще го направиш.
                        Искам сам да го направя. Ако има някъде схемичка ще ми е лесно. Търсих ама за сега нищо не мога да намеря. А помпата е тотално издухала. Разглобих я и вътре се е стопила пластмасата.
                        Совалката средно на LPG

Коментар

помпа

ако не си намерил отиди в Люлин 3 в блок 362 ИНМА НОВ МАГАЗИН НА ФИАТ там може да намериш всичко на добри цени
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Снимай я моля те, и я качи тук.Мен много ме е яд, че не направих малко снимки. Помпата е капсулована и наистина не подлежи на ремонт. И се стопява много зверски. Мисля че можеш да прекъснеш кабела който я захранва, мисля бяха зелен и зелен с черно, и да си сложиш едно ключе нейде около ръчната.
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                              Снимай я моля те, и я качи тук.Мен много ме е яд, че не направих малко снимки. Помпата е капсулована и наистина не подлежи на ремонт. И се стопява много зверски. Мисля че можеш да прекъснеш кабела който я захранва, мисля бяха зелен и зелен с черно, и да си сложиш едно ключе нейде около ръчната.
                              Ще гледам утре да я снимам. И да пусна снимките, че нямам комп у нас и действам от офиса
                              Совалката средно на LPG

Коментар

Working...
                              X