Здравейте!Знам че е писано по проблемите със скорости, но не можах да намеря нещо, което да отговаря на моя.От вчера започнаха да влизат трудно всички скорости - най-често 3-та и 1-ва. Просто лостът едва се движи. То по принцип влиза трудно първа и задна, но това го считам за нормалното за колата.Въпросът ми е дали е за смяна съединител или може да е само от маслото на скоростната кутия? Един малко глупав въпрос - преди няколко дни силно ударих колата отдолу. Не съм имал възможност да погледна по-подробно, но не е ли възможно да прокапва маслото от скоростната кутия и да е останала без?...Естествено ако някой е сменял съединител скоро да каже къде в София и колко му е струвало.Благодаря предварително за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto 1.1 94 г. - проблем скорости - разбра се - жило
Collapse
X
-
Щом е имало удар от долу, да не би нещо по превключващия механизъм да има. Всъщност не знам на пунтото къде е но все пак! Задължително трябва да се провери маслото в скоростите. Друга вероятна причина може да бъде скъсан тампон на мотора - от удара. Педала на съединителя нормално ли се държи?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Romeokton написа:Да - педала на съединителя е без разлика. И по принцип след удара съм минал около 350 км. Може би ако беше нещо директно щеше да си покаже по-бързо - затова ме съмнява нещо като леко прокапване.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ами в интерес на истината не съм пробвал при изключен двигател. Направи ми проблем снощи и днес сутринта като потеглих го усетих по-силно.И ако има някакво значение - не се чува "хъркане" при включване на скоростите - просто трябва да натискам лоста силно, не върви леко, а все едно го бутам в нещо много гъсто.Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Според мен е съединител. Точно същите симптоми имах преди около 1.5 години с моето бившо Пунто. Смених съединителя в Алексантър Ауто на ул. Росица и бул. В. Левски. Доколкото си спомням ми взеха около 230 кинта с труда. Съединителя беше Валео. Така че иди си го сменяй, особено ако педала на съединителя понякога "скърца" като го натиснеш - на мен така ми правеше, иначе останалото по педала си бе нормално.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Ами знам ли - май скърца... Добре е да беше маслото все пак. Така или иначе трябва да отида до сервиз и на място ще ми кажат. По принцип за това масло се каня от 1 година да го сменям, че кой знае откога не е сменяно. Поне аз лично съм минал 23000 км, а преди това....Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Romeokton написа:Допълвам - при спрян автомобил и изключен двигател скоростите влизат по абсолютно същия начин, както и по време на движение. Определено при някои скорости е по-трудно отколкото при други - при 1-ва и 3-та е най-трудно.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Вече купих масло за скоростната кутия и утре ще го сменям, а относно тези връзки ще ги накарам да ги погледнат.Има нещо друго което ме притеснява... Ако няма масло в скоростната кутия, то значи има теч, а ако има теч и като го сменя пак ще си тече... Възможно ли е с времето самото масло да си дава нормална фира или да се сгъстява?Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Romeokton написа:Вече купих масло за скоростната кутия и утре ще го сменям, а относно тези връзки ще ги накарам да ги погледнат.Има нещо друго което ме притеснява... Ако няма масло в скоростната кутия, то значи има теч, а ако има теч и като го сменя пак ще си тече... Възможно ли е с времето самото масло да си дава нормална фира или да се сгъстява?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Romeokton написа:Вече купих масло за скоростната кутия и утре ще го сменям, а относно тези връзки ще ги накарам да ги погледнат.Има нещо друго което ме притеснява... Ако няма масло в скоростната кутия, то значи има теч, а ако има теч и като го сменя пак ще си тече... Възможно ли е с времето самото масло да си дава нормална фира или да се сгъстява?Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар