Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Fiat Brava от България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на Fiat Brava от България

Здравейте отново, преди известно време пуснах подобна тема, само че за покупка на Fiat Brava от чужбина ... е след много обикаляне, събиране на информация и други подобни реших да направя покупка на автомобила от тук, България ... От както реших това съм обиколил всички автокъщи в Благоевград (там живея) и единственото, което разбрах е че всеки говори различни неща ... най-често срещаното беше, че Fiat Brava 1.4 не струва като модел, само примери:"Тежко купе, слаб двигател", "Зарежи ги тия италиански кенефи", "Fiat Brava 1.4 имат проблем с двигателите" ... и още много други от подобен характер, аз съм се навил да взимам 1.4 12V защото ще мога да я пиша на името на инвалид ... относно пък инвалида слушах отново различни и различни версии, последното беше, че след нова година вече нямало да има право да се взима кола на инвалид, аз си пуснах документите за проверка в митницата преди 1 седмица, инспектора там не ми каза нищо такова, следователно не зная дали това е вярно ...Друг момент, харесах си една Brava 1.4 12V 1998г. за 6800 лв. ... колата беше в страхотно състояние, просто ми останаха очите в нея, перфектна от вътре и от вън, на 103 000, била е притежание на медицинска сестра (по думите на продавача вътре в колата все още миришело на медицина и на аптека, чудех се на къде да се завъртя да се смея на тази тъпотия) ... само че човека или автокъщата на тази кола не ми предложиха добри условия за закупуване, а те бяха: аз да си дам пълномощното на инвалида на него и той да ми приспадне 600 лева от цената и колата автоматично стана 6200 лв, след още малко уговорки намали до 6000 ... само че аз му казах, че не мога да се съглася защото искам да ползвам и облекченията, които се ползват от инвалидите, като безплатни данъци за колата, винетки, гражданска отговорност, ЕКО такси и други подобни ... така че се отказах от това предложение, в крайна сметка най-смешното беше, че този същия продавач ми разправяше, че не могъл с реекспорт да изпрати колата отново на митницата защото това щяло да ми излезе 500-600 лева, пък след това трябвало да бутна и на някой митничар и цената рипала до 800, аз разбира се не повярвах на глупостите му, защото както казах говорих с доста автокъщи и специално за реекспорта всеки ми даваше различна цена, най-ниското беше 100 лева ... все пак питах как стоят нещата и с реекспорта инспектора, който ми пусна документите на митницата, той каза реекспорта трябва да се поеме от фирмата, която ще ти направи тази услуга, само че те го набутват на теб умишлено ...Ей такива неща, в момента съм на кръстопът и се чудя какво да правя, от както гледам за кола ми набутват само ГОЛФ 3, ВЕНТО и други подобни стари таралясници за които няма да се навия никога ... в момента съм супер отчаян и не знам какво да правя, все пак реших да го споделя точно с Вас, хората, които най-добре знаят дали тази кола си заслужава или не, аз едва ли ще се разколебая от нея, защото съм си наумил тя да е ...

Човече, няма какво да се разколебаваш, ако имах финансовата възможност, аз щях да гарам Браво, а приятелката ми Брава, но УВИ... Така, че дерзай. По отношение на това дали да я запишеш на инвалид... Много се "смърди" напоследък по тази тема и за това са 90% са виновни мутрите. Последното, което чух сутринта беше, че ще проверяват всички записани на инвалид автомобили от 2004г. насам, и че щели да въведат законодателна промяна за да не може с пълномощно да се управлява такъв автомобил. Оправиха цялата държава, че само това им остана... Просто се чудят откъде да напълнат лай...нияси бюджет за да се возят в лимузини.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Хм виж според мен при покупката на една кола винаги ще направиш някакъв компромис, похвално и че разучваш и обмисляш, търсиш, гледаш дълго и тн.,но не забравяй -всички сме купили стари автомобили( казваме им втора употреба - пък те може и да са n-та) важното е да почувстваме нашия и да кажем ето го това е...честно казано и аз съм от противниците на 1.4 12V, имаш още един вариант ако държиш да си вкараш колата на инвалид съществува 1.6 16V произвеждан за Германия, който е 90кс лошото е ,че масовката е 103 коня и е доста трудно да се намери този с 90 . Потърси и успех

Коментар

Re: Покупка на Fiat Brava от България

testor написа:
        Здравейте отново, преди известно време пуснах подобна тема, само че за покупка на Fiat Brava от чужбина ... е след много обикаляне, събиране на информация и други подобни реших да направя покупка на автомобила от тук, България ... От както реших това съм обиколил всички автокъщи в Благоевград (там живея) и единственото, което разбрах е че всеки говори различни неща ... най-често срещаното беше, че Fiat Brava 1.4 не струва като модел, само примери:"Тежко купе, слаб двигател", "Зарежи ги тия италиански кенефи", "Fiat Brava 1.4 имат проблем с двигателите" ... и още много други от подобен характер, аз съм се навил да взимам 1.4 12V защото ще мога да я пиша на името на инвалид ... относно пък инвалида слушах отново различни и различни версии, последното беше, че след нова година вече нямало да има право да се взима кола на инвалид, аз си пуснах документите за проверка в митницата преди 1 седмица, инспектора там не ми каза нищо такова, следователно не зная дали това е вярно ...Друг момент, харесах си една Brava 1.4 12V 1998г. за 6800 лв. ... колата беше в страхотно състояние, просто ми останаха очите в нея, перфектна от вътре и от вън, на 103 000, била е притежание на медицинска сестра (по думите на продавача вътре в колата все още миришело на медицина и на аптека, чудех се на къде да се завъртя да се смея на тази тъпотия) ... само че човека или автокъщата на тази кола не ми предложиха добри условия за закупуване, а те бяха: аз да си дам пълномощното на инвалида на него и той да ми приспадне 600 лева от цената и колата автоматично стана 6200 лв, след още малко уговорки намали до 6000 ... само че аз му казах, че не мога да се съглася защото искам да ползвам и облекченията, които се ползват от инвалидите, като безплатни данъци за колата, винетки, гражданска отговорност, ЕКО такси и други подобни ... така че се отказах от това предложение, в крайна сметка най-смешното беше, че този същия продавач ми разправяше, че не могъл с реекспорт да изпрати колата отново на митницата защото това щяло да ми излезе 500-600 лева, пък след това трябвало да бутна и на някой митничар и цената рипала до 800, аз разбира се не повярвах на глупостите му, защото както казах говорих с доста автокъщи и специално за реекспорта всеки ми даваше различна цена, най-ниското беше 100 лева ... все пак питах как стоят нещата и с реекспорта инспектора, който ми пусна документите на митницата, той каза реекспорта трябва да се поеме от фирмата, която ще ти направи тази услуга, само че те го набутват на теб умишлено ...Ей такива неща, в момента съм на кръстопът и се чудя какво да правя, от както гледам за кола ми набутват само ГОЛФ 3, ВЕНТО и други подобни стари таралясници за които няма да се навия никога ... в момента съм супер отчаян и не знам какво да правя, все пак реших да го споделя точно с Вас, хората, които най-добре знаят дали тази кола си заслужава или не, аз едва ли ще се разколебая от нея, защото съм си наумил тя да е ...
        искаш да ми кажеш ... че ти ще имаш пари да извадиш 6-7к а не ти се плащат гражданска данъци и т.н. и ще си купиш за тия пари умрял двигател с голям разход но няма да си купиш по-мощен и по вървежен с същия разход за същите пари само заради гражданската и т.н. и т.н. искам ти кажа че голф 3 гти 16в гори 12-13 с ръчките и е на тия пари че може и по евтин и по нищо не отстъпва като кола ... ако си предубеден ше си земеш тоо фиат дето си си го харесал ... там 1.4 за мнооо пари едно голямо нищо и после ше си блъскаш главата в стената.замисли се и над нещо японско - там пък разхода е с капкометър за повече коне.
        :: Show me some Madness ::

Коментар

blondy_driver написа:
          съществува 1.6 16V произвеждан за Германия, който е 90кс лошото е ,че масовката е 103 коня и е доста трудно да се намери този с 90 . Потърси и успех
          Знам, че съществува подобна модификация, но никой не се навива да ми докара кола от Германия, по-лесно им е от Италия, от където разхода им за път до България е 2-3 пъти по-евтин ...

Коментар

Когато си вземах кола аз също бях решила да взема от чужбина, обаче мой съсед от това да спести около 1000 лв. сам реш да си докара кола, едвам оживя.В момента е в болница с опастност за живота........Бяха ми намерили кола в Швейцария, но много бързо се отказах.А до инвалидното право- на моят приятел брат му още чака - от миналата година-да му прехвърлят колата.Аз дадох повече пари но всичко мина за половин ден.Направи си сметката дали си заслужава

Коментар

Re: Покупка на Fiat Brava от България

testor написа:
              Лъготят те нещо, аз през август си купих Ланчата и я платих като за инвалид, цената беше 4 800лв ако не е на инвалид и 3200 ако е на инвалид.Дадох на автоджамбазина копие от решението на ТЕЛК и някои други документи и платих цената за инвалид.относно облекченията, които се ползват от инвалидите, като безплатни данъци за колата, винетки, гражданска отговорност, ЕКО такси и други подобни Имаш право да не плащаш данък, но трябва да обявиш колата в данъчното, ЕКО таксата също се плаща при регистрацията в КАТ.Винетката е безплатна, но е 2 дни разправии и висене по опашки.Гражданската и пълното каско си ги плащаш като пич.ОБАЧЕ- най-голямата далавера(след паричките де) е оня синия знак, с инвалидния стол, дето го получаваш.Спираш си колата където искаш и не ти псуваш паяка, а той тебе.Вдигнаха ми Ланчата, щото най-нагло я бях спрял пред централния вход на СУниверситет.Вдигнаха я не за друго, а защото идвала някаква делегация от Ватикана, иначе нямало да я вдигнат.Платих само 3 лева, престоя на наказателния паркинг, ""евакуацията" е безплатна, не се пише и акт.
              Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Знам, че ме лъготят, аз затова му отказах на този, говорих и с още един митнически инспектор, той ми каза, че конската сила е 20 лв., тази кола е 80 к.с. == 1600 лв. мито ... а този искаше да ме метне да му дам пълномощното за 600 лв., хора честно Ви казвам много съм се отчаял, супер неопитен съм в тази област, дори книжка нямам ... аз лично преди да реша за инвалида се бях навил на 1.6 16V Brava, но тези пусти облекчения за инвалидите ме разколебаха ... не ми се дават излишни пари за данъци, а още книжка не съм извадил ... ей такива неща ...pinko168, това ли са всички "облекчения", които си изредил и които се ползват от един инвалид? Колко пари се спестяват горе долу от това, ако пък няма да ми е голяма файдата, да взема да си купя 1.6 и да не се занимавам с глупости повече ...А и другото, което ми направи впечатление, всички говорят срещу 1.4 Brava, пък само такива докарват по автокъщите ... да се чуди човек какво да си мисли ...

Коментар

testor написа:
                  Знам, че ме лъготят, аз затова му отказах на този, говорих и с още един митнически инспектор, той ми каза, че конската сила е 20 лв., тази кола е 80 к.с. == 1600 лв. мито ... а този искаше да ме метне да му дам пълномощното за 600 лв., хора честно Ви казвам много съм се отчаял, супер неопитен съм в тази област, дори книжка нямам ... аз лично преди да реша за инвалида се бях навил на 1.6 16V Brava, но тези пусти облекчения за инвалидите ме разколебаха ... не ми се дават излишни пари за данъци, а още книжка не съм извадил ... ей такива неща ...pinko168, това ли са всички "облекчения", които си изредил и които се ползват от един инвалид? Колко пари се спестяват горе долу от това, ако пък няма да ми е голяма файдата, да взема да си купя 1.6 и да не се занимавам с глупости повече ...А и другото, което ми направи впечатление, всички говорят срещу 1.4 Brava, пък само такива докарват по автокъщите ... да се чуди човек какво да си мисли ...
                  Спестяваш около 1500- 1600 лева при покупката, според конските сили, до 900 долара всъщност е облегчението.След това спестяваш 54 лева за винетка, и около 20 лева данък на година.Като стане платена магистралата до морето(6 евроцента на км) няма да ги плащаш и тях.(~50 лева в едната посока)Не плащаш и за паркиране в София(синя зона-безплатна), паяка не те пипа.
                  Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

testor написа:
                    колега, ако ще вкарваш с инвалидно право, задължително си плати юридическа консултация /20-50лв./, защото може много лошо да "изгориш"! п.п. ако искаш ще ти пратя л.с. с телефона ми да ти обясня основните положения!
                    "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Ами аз съм запознат горе долу с нещата, ако за тези 3 години през които ползвам колата на името на инвалида и с него нещо стане (недай си боже) ще трябва да си платя митото + лихвите му ... това ми казаха, доста хора напоследък са изгоряли така ...

Коментар

Working...
                      X