Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа на Фиат Темпра 1.6 m.i. не издържа на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензинова помпа на Фиат Темпра 1.6 m.i. не издържа на бензин

Може би вече си задавате въпроса що за странно е това заглавие? Ситуацията е следната: Колицата я имаме от около половин година. Предходния собственик си я е докарал от Германия и я е карал по родните ни пътища около три месеца, след което става наше притежание. Има АГУ, но редовно си я карахме и на бензин. Поне докато можеше! В даден момент започна трудно да пали и се налагаше тази процедура да я изпълняваме директно на газ. После започна да прекъсва докато се движе ... /имам предвид когато е на бензин/. Така стигнахме до диагнозата "бензиновата помпа". И съответно изкарването на последната. Горката!!! Приличаше на разпльокана медуза! Каучуковата форма в която е поставена просто се беше разстопила и съответно засмукана от помпата. Последва разходка по автоморгите. Оказа се, че тука в Бургас, този чарк е дефицит. Една единствена на едно единствено място на "скромната" цена от 130 лв, което ме постави в шах и ме накара да се замисля има ли изобщо смисъл от този ремонт?! Особено след еднозначния коментар, който чух както от майстора, така и във всяка една автоморга в които влизах: "От бензините е!!!"Ако някой е имал сходен проблем, ще ми бъде интересно да го сподели тук. Както и информация за това каква е всъщност "нормалната" цена за една такава помпа втора употреба? Просто се чудя какво да предприема?!

Има и друг вариянт, но го ползвай като краен - просто не я карай на бензин. Моята темпра не работи добре на бензин и я пускам един път месечно, колкото да промие системата и така...за идеята, да помирише малко....иначе 95% от километрите съм ги минал на газ, включително и зимата. Успех и пиши какво си направил.

Коментар

Re: Бензинова помпа на Фиат Темпра 1.6 m.i. не издържа на бе

Tedd написа:
      Както и информация за това каква е всъщност "нормалната" цена за една такава помпа втора употреба?
      Провери http://fiat-ruse.hit.bg/morgi.htm за цени ...А причината - наистина по-вероятно е това да ти е бил недостатъчно бензина когато работиш на газ .... т.е.помпата ти работи когато караш на газ а нямаш бензин който тя да засмуква и да я охлажда ....
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Колега и аз сега съм за смяна на бензинова помпа!На същата колица!Тук в София втора употреба е 50лв-проверил съм!Иначе нова на бош-ама истински Бош- 247лв иначе го има и за по 150лв!Както каза колегата Митко има и другата марка в... за по-малко пари и казват че е добра - въпрос на избор!И аз карам на газ ама мойта помпа нещо и стана а винаги съм имал половин резервоар бензин!!! - колкото и странно да ви се струва за човек каращ на газ нали!?Та тези дни ще си я махна и ще я замена ама май с втора употреба! да пробвам първото нещо втора употреба в колата ми пък ако се прецакам ще затвърда правилото ми "никакви втора употреба"Може ли да ми помогнете как се маха помпата че е студено и ако има някои чалъми да ги споделите да не умра от студ!Може ли да опишете процедурата?Мислех си и за скобите към тръбичките ако са оригинални сигурно се късат и се слагат други има ли такова нещо или..?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Колега и аз сега съм за смяна на бензинова помпа!На същата колица!Тук в София втора употреба е 50лв-проверил съм!Иначе нова на бош-ама истински Бош- 247лв иначе го има и за по 150лв!Както каза колегата Митко има и другата марка в... за по-малко пари и казват че е добра - въпрос на избор!И аз карам на газ ама мойта помпа нещо и стана а винаги съм имал половин резервоар бензин!!! - колкото и странно да ви се струва за човек каращ на газ нали!?Та тези дни ще си я махна и ще я замена ама май с втора употреба! да пробвам първото нещо втора употреба в колата ми пък ако се прецакам ще затвърда правилото ми "никакви втора употреба"Може ли да ми помогнете как се маха помпата че е студено и ако има някои чалъми да ги споделите да не умра от студ!Може ли да опишете процедурата?Мислех си и за скобите към тръбичките ако са оригинални сигурно се късат и се слагат други има ли такова нещо или..?
          Тези твоите проблеми май от помпата се оакзаха а???
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Помпата се намира зад дясната задна седалка под пластмасовия люк на пода на багажника.След като го свалиш ще видиш три маркуча и два куплунга.Първо ги изключваш тях-те са захранването на помпата и бензиновата сонда.След това сваляш тръбопроводите за подавана и връщане на бензина.Това става така-отвърташ гайката,която затяга притискащата планка,завърташ планката докато не излезе от жлебовете на щуцерите и внимателно изтегляш маркучите нагоре.Трябва да внимаваш да не повредиш уплътнителните О-пръстени,които са на щуцерите!След това сваляш маркуча за изравняване на налягането.По-нататък е свалянето на сондата-завърташ я в посока,обратна на часовниковата стрелка за да се освободят трите зъба,които я притискат към фланеца на помпата.Вече си готов за сваляне на самата помпа.Преди всичко това обаче трябва да си изрежеш от пластмаса диск с диаметър 124 мм и дебелина 3-5 мм.Тази пластмеса не трябва да се разтваря в бензин!Подготвяш си една букова дъсчица с дължина 30-40 см и един чук/и една майка / и започваш да развиваш пластмасовата капачка,която стяга помпата,като я почукваш равномерно отляво и отдясно за да не затегне резбата.След като извадиш помпата от резервоара,слагаш пластмасови диск и затягаш с гайката.Така може да караш на газ докато помпата ти се ремонтира.След това сглобяваш по обратния път и гледаш при налягане от щуцерите да не тече бензин.Малко обемисто излезе,но се надявам да съм бил ясен.Успех Р.Р. Не забравяй преди да сваляш помпата да провериш напрежението,което стига до нея когато си на контакт без двигателя да работи.При мен се оказа,че някъде има лош контакт и когато дам на контакт,напрежението е 9 , а не 12,8 v.Та утре въпреки отвратителното време ще се занимавам с кабели и токове .Успех още веднъж
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Колеги, пак ли бензинови помпи ? Това май се оказа доста голям проблем на Фиатките. Чак започвам да се чудя дали да не се прехвърля на друга италианка, а? Дали това ще реши проблема с помпите?
              Не взимай живота насериозно - жив от него няма да излезеш

Коментар

ve написа:
                Колеги, пак ли бензинови помпи ? Това май се оказа доста голям проблем на Фиатките. Чак започвам да се чудя дали да не се прехвърля на друга италианка, а? Дали това ще реши проблема с помпите?
                Проблема не е в помпите, а в карането на газ. Аз нямам газова, колата ми е ’90 и си е с оригиналната помпа. Просто конструкцията е такава, че бензинът преминава през електромотора и го охлажда. Достатъчно е да поработи малко "на сухо" и му се разказва играта. При работа на бензин това няма как да стзне.
                FIAT Tipo 1,4mi - EX
                Alfa Romeo 146ti - EX
                Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

не е само от лошия бензин или карането на газ. нито пък е от "италианките". "сааб" 98г. след два месеца в бг смени помпа. каран е само на бензин. щом има всички модели помпи по магазините, значи горат и има нужда от резервни. не си купувайте втора употреба! това е мойто скромно мнение.
                  TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

BO,

Твоя случай е подобен на нашия. И при нас бензина в резервоара беше доста. Искам да попитам слагал ли си някаква присадка в бензина? Чух и мнението, че някои присадки за отпушване на дюзи разлагат гумените детайли до които имат допир!

Коментар

www.niko66.com, инжекционни помпи марка VEMA от 80лв до 130лв...каквато ти душа пожелае
                      2004 Audi A6 4F
                      2002 Lancia Y

Коментар

Working...
                      X