Имам проблем с вентилацията и климатика от известно време, обаче не се наканих да го оправя, а и като превключа степените на вентилатора и температурата - тръгваше. Днес обаче неще . Ходих в няколко сервиза във Варна - нищо. В единия ми искаха 500 лева да ми оправят климатика, който обаче работи, ако зацепи... гадост. Моля, ако някой знае сервиз или даде практически съвети как да го оправя (не че ще мога ама.... то не пречи да го прецакам още повече) да казва, че в петък трябва да пътувам (или събота), пък не ми се пътува без климатик... Става въпрос за Браво ТД, 97г., Според мен проблемът е някъде в таблото, защото като тръгне- работи - и вентилацията и климатика, обаче понякога спира, като мина през дупка например....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно, не ми работи вентилацията!!
Collapse
X
-
Re: Спешно, не ми работи вентилацията!!
ele написа:Имам проблем с вентилацията и климатика от известно време, обаче не се наканих да го оправя, а и като превключа степените на вентилатора и температурата - тръгваше. Днес обаче неще . Ходих в няколко сервиза във Варна - нищо. В единия ми искаха 500 лева да ми оправят климатика, който обаче работи, ако зацепи... гадост. Моля, ако някой знае сервиз или даде практически съвети как да го оправя (не че ще мога ама.... то не пречи да го прецакам още повече) да казва, че в петък трябва да пътувам (или събота), пък не ми се пътува без климатик... Става въпрос за Браво ТД, 97г., Според мен проблемът е някъде в таблото, защото като тръгне- работи - и вентилацията и климатика, обаче понякога спира, като мина през дупка например....Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
-
един колега ми каза че били добри.. но немога да ти кажа със сигурност докато не видя какво ще направят по колата .. това пише на визитката :ИМПАС 56 Адреси : ОФИС бул. Сивница 55 ет .3 тел : 052 / 61 26 25 ;052 / 60 97 51 моб. тел : 0887 66 23 81 Сервиз : кв. Чайка 98 , ще го познаеш има една порта срещу блока и там има 2 3 гаража Успех, дано съм помогнал, и кажи какво е станало че и аз сигурно ще ходя след месец и нещоRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
-
Според мен имаш или проблем с някое съединиение или с някой кабел в клема. Щом като друснеш и се оправя/спира.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Според мен имаш или проблем с някое съединиение или с някой кабел в клема. Щом като друснеш и се оправя/спира.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Тъй де. За това - отиди в импас-а и въпреки, че уж не са мошеници - имай предвид, че от това живеят - от човешкото нензнаниеSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Тъй де. За това - отиди в импас-а и въпреки, че уж не са мошеници - имай предвид, че от това живеят - от човешкото нензнаниеRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
-
И аз да кажа нещо по въпроса, купих колата с подобен проблем и за сега съм го решил частично. За какво става въпрос. Отначало като запаля, вентилатора на парното не работи изобщо, ако включа климатика обаче тръгва да духа на най - бавната степен, дори положението на ключа да е изключен вентилатор. След като загрее малко колата (приблизително 10 минути) вентилатора започва да духа от само себе си и всичките му степени си работят перфектно. Започнах да търся проблема в един слънчев ден и ето какво открих - две релета които се намират под джабката, едното жълто другото черно, като ги натисна и вентилатора тръгва, дори и когато е студена колата, но ако я изгася и я запаля пак същата работа - вентилатора го няма...или трябва пак да се ровя под джабката и да натискам релетата за да тръгне, или трябва да изчакам да загрее (10 минути). Забелязах че това жълтото реле загрява доста, дали не е в него проблема?Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна
Коментар
-
ivelin69 написа:И аз да кажа нещо по въпроса, купих колата с подобен проблем и за сега съм го решил частично. За какво става въпрос. Отначало като запаля, вентилатора на парното не работи изобщо, ако включа климатика обаче тръгва да духа на най - бавната степен, дори положението на ключа да е изключен вентилатор. След като загрее малко колата (приблизително 10 минути) вентилатора започва да духа от само себе си и всичките му степени си работят перфектно. Започнах да търся проблема в един слънчев ден и ето какво открих - две релета които се намират под джабката, едното жълто другото черно, като ги натисна и вентилатора тръгва, дори и когато е студена колата, но ако я изгася и я запаля пак същата работа - вентилатора го няма...или трябва пак да се ровя под джабката и да натискам релетата за да тръгне, или трябва да изчакам да загрее (10 минути). Забелязах че това жълтото реле загрява доста, дали не е в него проблема?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:ivelin69 написа:И аз да кажа нещо по въпроса, купих колата с подобен проблем и за сега съм го решил частично. За какво става въпрос. Отначало като запаля, вентилатора на парното не работи изобщо, ако включа климатика обаче тръгва да духа на най - бавната степен, дори положението на ключа да е изключен вентилатор. След като загрее малко колата (приблизително 10 минути) вентилатора започва да духа от само себе си и всичките му степени си работят перфектно. Започнах да търся проблема в един слънчев ден и ето какво открих - две релета които се намират под джабката, едното жълто другото черно, като ги натисна и вентилатора тръгва, дори и когато е студена колата, но ако я изгася и я запаля пак същата работа - вентилатора го няма...или трябва пак да се ровя под джабката и да натискам релетата за да тръгне, или трябва да изчакам да загрее (10 минути). Забелязах че това жълтото реле загрява доста, дали не е в него проблема?Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Коментар
-
ivelin69 написа:И аз да кажа нещо по въпроса, купих колата с подобен проблем и за сега съм го решил частично. За какво става въпрос. Отначало като запаля, вентилатора на парното не работи изобщо, ако включа климатика обаче тръгва да духа на най - бавната степен, дори положението на ключа да е изключен вентилатор. След като загрее малко колата (приблизително 10 минути) вентилатора започва да духа от само себе си и всичките му степени си работят перфектно. Започнах да търся проблема в един слънчев ден и ето какво открих - две релета които се намират под джабката, едното жълто другото черно, като ги натисна и вентилатора тръгва, дори и когато е студена колата, но ако я изгася и я запаля пак същата работа - вентилатора го няма...или трябва пак да се ровя под джабката и да натискам релетата за да тръгне, или трябва да изчакам да загрее (10 минути). Забелязах че това жълтото реле загрява доста, дали не е в него проблема?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
IvoMarea написа:ivelin69 написа:И аз да кажа нещо по въпроса, купих колата с подобен проблем и за сега съм го решил частично. За какво става въпрос. Отначало като запаля, вентилатора на парното не работи изобщо, ако включа климатика обаче тръгва да духа на най - бавната степен, дори положението на ключа да е изключен вентилатор. След като загрее малко колата (приблизително 10 минути) вентилатора започва да духа от само себе си и всичките му степени си работят перфектно. Започнах да търся проблема в един слънчев ден и ето какво открих - две релета които се намират под джабката, едното жълто другото черно, като ги натисна и вентилатора тръгва, дори и когато е студена колата, но ако я изгася и я запаля пак същата работа - вентилатора го няма...или трябва пак да се ровя под джабката и да натискам релетата за да тръгне, или трябва да изчакам да загрее (10 минути). Забелязах че това жълтото реле загрява доста, дали не е в него проблема?Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Коментар
-
баси как ма минаха днес! Та отивам аз сутринта кам 11 часа и казвам какъв е проблемът и питам Кога да дойда. Там ми викат: - Ами ся... имаше една кола, ама не дойде.... - Ще я погледнете ли? - Даааа... тя колата, която беше записана не дойде...Давам ключовете и викам, ще стане до 2-3 часа (поне да я погледне) , егати късмета... Чакам час, два, три - тц, нищо. Отива и гледам, колата не е мърдана. - Ко стаа?- ами колата дето не дойде, взе че дойде и нямам време.- ама що не се обади да не чакам...- ами... ела в четвъртък (следващия), защото ние само със записвания работимБаси. До сега съм била обслужвана като хората само в един сервиз - този срещу Практикер. Казаха ми да отида в 11, в 11 ме чакаха, взеха колата и се обадиха веднага щом беше готова. Няма хънта-мънта, тинтири-минтири. Да, колата е с обикновен климатик.....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар