Особеният шум е чукане като на клапан, има го на ниски и високи обороти. При загряване леко намалява. Маслото е на 8000 и мисля да го сменя, но едва ли е в него проблема. И от толкова км притежавам Бравата. Появи се преди 500км. Та въпроса ми е, кое е слабото място на главата но този двигател. Какви са повдигачите? Болтовете с спец. глави на капака на клапаните, които преличат на ТОРКС как точно се водят - Трябва да си ги намеря преди да започна ремонта.10х a lot
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Особен шум от глава на двигател Brava 1.6 16V
Collapse
X
-
Re: Особен шум от глава на двигател Brava 1,6 16V
rockfan написа:...Болтовете с спец. глави на капака на клапаните, които преличат на ТОРКС как точно се водят - Трябва да си ги намеря преди да започна ремонта.10х a lot
Коментар
-
Източих маслото, което беше станало на рядко като вода. Направих промивка с хидравлично масло за 2 мин на празен ход(чукането на повдигача продължи). След смяната с СЕЛЕНИЯ ГОЛД 10w40 двигателя заспа. Веднага чукането силно намаля. Осезателно е по-пъргава. Това което ми направи впечетление е че много силно изцапа хидравликата в цвят червеникаво-кафяво. Следващата смяна ще е с по сериозна промивка на маслената система.Карал съм около 500 км с това чукане на повдигач, може ли гърбица на вал или стебло на клапан да са получили наранявания?Brava 98' 1.6 16V - Червенокосата италианка
Коментар
-
защо с хидравлично масло промиваш? Добавка няма ли да свърши същата работа, че и по-добра? (btw освен Selenia Gold друго масло недей да сипваш)"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
И аз съм с подобен проблем само че при мен се усеща повече когато колата загрее. Маслото ми е Total 10w40 и е само на 2100км. Това ми е първата смяна на маслото и преди да го сменя и помен нямаше от това чукане. Възможно ли е проблема ми да идва от неподходящо масло?FIat brava 1.6 16V 1999г.
Коментар
-
Ivan_Radev написа:И аз съм с подобен проблем само че при мен се усеща повече когато колата загрее. Маслото ми е Total 10w40 и е само на 2100км. Това ми е първата смяна на маслото и преди да го сменя и помен нямаше от това чукане. Възможно ли е проблема ми да идва от неподходящо масло?
Коментар
-
Нашите коли са направени да се карат със Селения. Другото масълце не го искат Пък и Селенията не е толкова скъпа, че да се чудите какво масло да слагате. Аз лично я взимам 27лв. 2л. = 13,50 на литър. А разни други ментета са по 10лв/л. За 14 лв разлика между просто масло за 4 л и Селения Голд - 4л. не си струва. Поздрави!Само искам да попитам това хидравлично масло какво точно прави?
Коментар
-
Shefy написа:Нашите коли са направени да се карат със Селения. Другото масълце не го искат Пък и Селенията не е толкова скъпа, че да се чудите какво масло да слагате. Аз лично я взимам 27лв. 2л. = 13,50 на литър. А разни други ментета са по 10лв/л. За 14 лв разлика между просто масло за 4 л и Селения Голд - 4л. не си струва. Поздрави!Само искам да попитам това хидравлично масло какво точно прави?FIat brava 1.6 16V 1999г.
Коментар
-
rockfan написа:Маслото в момент e 15w40 GM Genuine минерално и вече са 9000 км, купих СЕЛЕНИЯ 10w40 ще го сменя тези дни.Чукането е първите 10-на км и след това рязко намалява и почети изчезва."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар