Как да установя дали горивния ми филтър не за смяна (имам известни съмнения) на Tipo 1,6SX (бензин). Колко струва и трудна ли е смяната му? 10Х
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на горивен филтър на Tipo 1,6SX
Collapse
X
-
По принцип дават горивния филтър да се сменя на 20000км, но при нашите "качествени" бензини е добре да се сменя годишно. От тук вече можеш да си направиш сметка дали е за смяна Колкото до самия филтър, той се намира на малко гадно място и добре е смяната му да бъде извършена на канал. Има отдолу при резервоара от ляво една пластмасова кора, която трябва да се махне и филтъра се вижда. Представлява метален цилиндър с тръбички. Има посока за "пътя" на бензина, която трябва да се спази!!! Иначе самата смяна не е трудна. Става въпрос за две скоби, които ако са оригиналните италиански се отварят малко гадно. Общо взето не е трудно, но е малко играчка. Ако няма канал работата се усложнява. Аз го сменях преди 2 месеца и ми взеха за филтъра 17лв. и 5лв. трудFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
-
brat_John написа:По принцип дават горивния филтър да се сменя на 20000км, но при нашите "качествени" бензини е добре да се сменя годишно. От тук вече можеш да си направиш сметка дали е за смяна Колкото до самия филтър, той се намира на малко гадно място и добре е смяната му да бъде извършена на канал. Има отдолу при резервоара от ляво една пластмасова кора, която трябва да се махне и филтъра се вижда. Представлява метален цилиндър с тръбички. Има посока за "пътя" на бензина, която трябва да се спази!!! Иначе самата смяна не е трудна. Става въпрос за две скоби, които ако са оригиналните италиански се отварят малко гадно. Общо взето не е трудно, но е малко играчка. Ако няма канал работата се усложнява. Аз го сменях преди 2 месеца и ми взеха за филтъра 17лв. и 5лв. трудVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
me_to_u написа:kiro_of_the_day написа:...Някой със същият модел може ли да каже дали има и друг филтър по веригата, че brat John малко ме хвърля в джаза...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
ivo написа:kiro_of_the_day написа:Някой със същият модел може ли да каже дали има и друг филтър по веригата, че brat John малко ме хвърля в джаза...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
pugsy написа:аз съм със същия двигател и имах бензинов филтър отзад под пласмасата но го махнах,щото го сменях често и не ми се търкаляше по земятаFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
me_to_u написа:brat_John написа:pugsy написа:на карбуратора инжектора лиFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар