Колеги, някой може ли да ми каже къде мога да намеря крик за Пунто? Но да е оригинален, да се събира в резервната гума. Не питам конкретно къде, а по принцип на какви места да търся, защото не съм от София. По възможност нов.И още един въпрос. Наскоро си купих нов (всъщност пръв) пожарогасител. Някакви идеи къде и как да го монтирам? Да няма разрушителен ефект върху колата и да не пречи. Аз както и да го натаманявах в багажника, все не ми харесваше.Благодаря предварително на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Крик за Пунто
Collapse
X
-
Здравей(те) !За пожарогасителя: купи си сгъваема касетка (от Метро или домашни потреби) за 5-9 лв и събери в нея всичко необходимо - пожарогасител, автоаптечка, теглително въже, светлоотразителен триъгълник, двигателно масло (за евентуално доливане на дълъг път), вериги (за зимния сезон) и т.н., за да не се пилетя/търкалят из багажника на фиат-ката Поздрави, Б. БорисовFiat Tipo 1.6 AGT
-
Re:Крик-пожарогасител...
vesko.t написа:Ето моето решение за закрепване в багажника...над левия калник.Стойката се закрепва с два самонарязващи винта--не е нужно да се уплътнява--няма опасност да тече--там ламарината е двойна --винтовете остават м/у двете стени.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Благодаря на отговорилите.Веско, твоето решение е много добро, но моят пожарогасител е с по-голям диаметър, има ръкохватка за пръскане и манометър. Не, че няма да се събере, но ме дразни как стои. Всъщност, аз отначало исках да си взема точно като твоя, но ми казаха, че такива не се признават от КАТ.Най-ме блазни предложението на Митко, но под седалката никак не пасва.Май ще го оставя да си се въргаля свободно в багажника или ще послушам господин Генерала и ще го напъхам в калъфа на триъгълника и аптечкатаПунто 75 1.2 MPI '94
Коментар
-
И аз имам подобен проблем. Купих си един малко по-голям пожарогасител и така и не съм решил още къде да го сложа. Та в момента съм го сложил пред лоста за скоростите (на Ритмото има нещо като вдлъбнатина за слагане на разни неща. Изненадващо, стои доста добре и предава известен колорит на купето, та може и там да си остане...Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
темата е старичка, но имам същия проблем и няма смисъл да отварям нова.никой не е казал откъде може да се намери крик за пунто 1. ако може някой да ме насочи, ще съм благодарен. гледах на Практикер, че има по 25 лв някъде, ама изобщо не зная дали ще стане за пунтото. на морга ли да търся? въпросът е да намеря нещо като хората на разумна цена.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
крика за пунтото е абсолютно същия като за уното. Аз лично доста дълго търсих оригинален за пунто, но накрая намерих един от уно и ми върши идеална работа...пък и си пасва в резервната гума.Веско,какви винтове си използвал за пожарогасителя и за аптечката какво решение си намерил. От другата страна ли си я монтирал.Punto 1.2, ELX MPI
Коментар
-
punto
колегата със снимката е научкал мястото за поставяне на подобни работи под седалката има и такъв вариант Кутия за части.
Коментар
-
Я да попитам и аз. Там от където идват колите ни предполагам също се изисква да имаш триъгълник, аптечка, пожарогасител. В моята Брава имаше в багажника (още си е там де) пластмасова кутия вътре с триъгълника и по една лампа от всеки вид в автомобила - за габарити и за мъгла (с две жички), къси, дълги, мигачи (21W 12V жълта) и обикновена прозрачна 21W 12V за светлини за заден ход и стопове.Както си има много хубаво място за крика и ключа за гумите в резервната гума така предполагам някъде "фабрично" се поставя и пожарогасителя и аптечката, но къде. Някой ако си е купил колата с тези "аксесоари" оригинално поставени ще съм му благодарен да щтракне по една снимка къде са поставени.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Re:Крик-пожарогасител...
vesko.t написа:Ето моето решение за закрепване в багажника...над левия калник.Стойката се закрепва с два самонарязващи винта--не е нужно да се уплътнява--няма опасност да тече--там ламарината е двойна --винтовете остават м/у двете стени.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
колегаааа, прочети тук - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17012за да разбереш, че и оригинален да е крика - файда йок / както казват старите германци /....вземай един крик, хвърляй го отзад в багажника да се намира, карай си и си бай да не те срещне мечка в гората...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
много съм зле. оказа се, че има крик в резервната гума Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 днес като подреждах малко ми просветна, че това може да е само крик като го извадих от гумата и онова кривото желязо при инструментите е лоста за вдигане/смъкване на крика. кво да правя, уча се сега... иначе доста добре си пасва в резервната гума и не видях проблем при слагането му обратно. какво толкова недоволстватеAlfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар