Хей здравейте как сме аз съм най - новия член засега и веднага пиша във форума, за да питам какво можете да ми кажете за Фиат Мареа плюсове и минуси, как е спрямо останалите модели, бензина или дизела е по - добре и изобщо всичко което знаете за Мареа! Защото нищо не можах да намеря за този модел абсолютно нищо вав форума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кажете нещо за Фиат Мареа?
Collapse
X
-
Ивайло Стефанов ПоповЕтикети: –
-
За Мареата
Един от сполучливите модели на Fiat член на добро семеиство(bravo,brava,marea)добра гама агрегати бензиноэи( 1,4 82hp 1,6 101hp 1,8 113hp 2,0 147hp-155hp) и дизелови( 1,9 100hp 1,9 110hp 2,4jti 140hp).Аз лично препоръчвам 2-ката 155коня страхотно ускорение под 8секундиAlfa Romeo 146 JTD
Коментар
-
Re: За Мареата
Mitko написа:blader написа:ABARTH написа:Аз лично препоръчвам 2-ката 155коня страхотно ускорение под 8секундиFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
Реална цена ??????????????
При това положение може ли да ми кажете за един модел Фиат Мареа седан понеже такъв искам в най-лошия случай комби 1,8 113 кононски сили бензин зодължително, дизел не иснам понеже и мен такъв ме устройва без АГУ задължително и дума да не става за АГУ, но модел от 2001 година нагоре мисля,че до 2002 година ги произвеждат и след това ги спират значи 2001 - 2002 година! Та въпроса ми е тази кола така искана по моите желания какви пари би струвала, но говорим за реални пари реална цена?
Коментар
-
Колега, тъй като наскоро - преди месец минах по тоя път само че взех Брава, то нищо читаво под 8000 за 2000 г не можах да видя. Според мен - реално около 9000, но много трудно изпадат коли тия години, защото хората още си ги карат и не им е "дошло времето" да дойдат при нас. Тъй като аз и на Мареа бях навит, търсех активно но август и септември нямаше нищо такова на пазара, само обикалях да гледам разни коли 96-97 г за които джамбазите се кълняха че били 2000.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
Мерси zqbrovski
Мерси колега за откровенното мнение, обаче честно казано малко ме изненада то откъмто негативната му страна, защото аз съм виждал тази година на много места Фиати и то Мареа на реални години и цена, за която вече не знам дали е реална но определено под и най - много до 8000 лева т.е. за това за, което ти говориш. От Фиат Браво и Брава не съм се интересувал и за това не съм и гледал и не съм им обърнал много внимание предимно съм гледал няколко Мареи като повечето от тях бяха комбита. Честно казано при мен въпроса седи така значи аз първо не бързам още с покупка на автомобил и все още изчаквам от друга страна всеки така или иначе ще мине по този път за който ти споменаваш при покупка на автомобил макар и втора употреба, но за него нова кола, нова макар и в преносен смисъл, защото няма на къде да ходи тъй като всички искат не искат минават по този път. И второ честно казано за кола при това състояние на автомобилите в България, които се продават като втора употреба съм приготвил около 8 000 лева, а може и малко повече зависи на какво ще изкарам късмет! И трето от 3-4 дни насам тука, обаче Фиатите започнаха да ми излизат от полезрението по редица причини и започнах вече да обръщам внимание на японскити автомобили макар, че са с малко по - скъпа подръжка, но пък от друга страна си заслужава! И все пак подръжката им не е като на Мерцедес или БМВ. Особено силно съм се спрял на Хонда Сивик бензинов вариант без АГУ понеже не искам газова уредба и то от по новити от 1997 година на горе като се има на предвид, че моделите им межде 97 и 99 година се въртят около 10 000 лева поне засега. Та за това ми се ще да поизчакам малко хем да видя колко парички ще завъртя накрая хем цените им ще паднат още, а и тогава за тези пари може да се вземе и нещо значително по новичко като за нашите разбирания нещо от сорта на 2001 година да речем, защото много държа колата да е произведене през 21 век т.е. от 2001 година включително нагоре! Е ми това е от мен чао и мерси за проявения интерес.
Коментар
-
FIAT Marea 1,9 JTD
Мога да споделя моето скромно мнение за този модел. Скромно е , защото съм собственик на Фиат от 3 месеца - и не само това - до сега не съм имал Италиянска машина. Трябва да Ви кажа , 4е съм много доволен. За първи път карам такъв дизел. 105 коня са си реални , породисти коне . Много пъргав и икономичен двигател. Независимо че е комби ( Marea Weekend ) ако не зориш много двигателя и се съобразяваш със законите на аеродинамиката, средният разход ми е 4,5 / 100 км. Градското ми е около 6,5. Не знам по каталог как го дават. Може би се дължи на новия тип двигател и на малкото години на самия автомобил - по книга е юли 2000 г. Не слизам от колата , тя си ми трябва за работата, която върша. Не я товаря с много тежки неща, по-обемисти са.Сега за студеното време. Имах проблем само с "големия студ" в София когато беше -20 сутринта - не можах да запаля. После се оказа 4е имам две свещи, които не бяха наред. Сега зареждам с дизел или на OMV или на ECO петролиум. Слагам и добавка за дизел "Redex". Нямам никакви проблеми. Тази сутрин ( 07.02.2006 ) термометърът показа -15 градуса - завъртях и на втората секунда запалих БЕЗ ПРОБЛЕМИ . Много се накефих. Явно за дизела си е правило Запалване = добъро гориво + изправни свещи + добавка
Коментар
-
Нищо не мога да кажа за Фиат Мареа Виждал съм няколко такива в Пазарджик и нищо повече. Но мога да кажа доста добри неща за колата на снимката - Fiat Palio Weekend 75. Ако забелязвате те доста си приличат с Мареа Комби. Не знам обаче защо толкова рядко се среща тя в България, дори и в този форум не съм чул за друг собственик на фиат от този модел. А колата си я бива.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Mitko написа:snake написа:Нищо не мога да кажа за Фиат Мареа Виждал съм няколко такива в Пазарджик и нищо повече. Но мога да кажа доста добри неща за колата на снимката - Fiat Palio Weekend 75. Ако забелязвате те доста си приличат с Мареа Комби. Не знам обаче защо толкова рядко се среща тя в България, дори и в този форум не съм чул за друг собственик на фиат от този модел. А колата си я бива.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ивайло Стефанов Попов
snake написа:Mitko написа:snake написа:Нищо не мога да кажа за Фиат Мареа Виждал съм няколко такива в Пазарджик и нищо повече. Но мога да кажа доста добри неща за колата на снимката - Fiat Palio Weekend 75. Ако забелязвате те доста си приличат с Мареа Комби. Не знам обаче защо толкова рядко се среща тя в България, дори и в този форум не съм чул за друг собственик на фиат от този модел. А колата си я бива.
Коментар
-
Сега ще ти кажа няколко плюса и минуси, които аз съм установил от вече 6-месечния ми опит като водач на фиат палио:Да започнем с плюсовете :D :- Огромен багажник. Има много модели комбита, багажника на които е скосен и така част от пространството се губи. При Палио не е така.- Размери ? Хм, ако размерите на палиото не те устройват, трябва сериозно да се замислиш дали искаш да си купуваш лека кола или камион например Дължина: 4.13 м, Ширина: 1.63 м, Височина: 1.52 м.- Колата стои много стабилно на пътя. Карал съм 5 години опел-кадет седан и разликата е очевидна в полза на палиото.- Държи се много добре по нагорнище - въпреки малкия двигател (1242 см3) колата е 75 к.с. и дърпа много яко.- Никакви проблеми не ми създаде по време на големите студове - как я барнеш и веднага пали.- Палиото е пъргава, икономична и спретната кола - няма вибрации, шумове, хлопания и скърцания с неизвестен произход.- За 6 месеца като изключим първоначалната смяна на масла, филтри и ремъци, нищо друго не съм пипал по колата.- За мен лично Палиото е много по-красива кола в сравнение с мареа, а и с повечето модели фиат, произведени по същото време. Но както съм казвал и друг път: "Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ... " Недостатъци:- Малко познат за сервизите и автомагазините модел. Части има, но първоначалната им реакция е - какъв е този модел ?? Като се консултираш с някой познавач (например HIT-KO от форума), разбираш че в действителност частите не са проблем.- Пространството под капака на двигателя е малко за сметка на по-дългия салон. Трудно се пипа - дори да премериш маслото е малко трудно, да не говорим да смениш свещ. Сипваш течност за чистачки в съд, който не се вижда и не знаеш колко течност има, а не ми е известно да има и датчик.- Много се замърсява задното стъкло - карал съм и лада комби, но при нея не беше така. Явно причината е във формата на колата.- Педалът на съединителя нещо лично на мен в началото не ми беше удобен, май е доста близко до спирачката. Разположението му е такова, че докато му свикна, на няколко пъти натисках съединителя и закачах с левия крак и педала на спирачката.Горе-долу това е. Дано съм ти бил полезен.А накрая един виц от carexpert.ru, който много ми хареса: "БРАВО, за нас ще има много работа, викаха възторжено монтьорите, след като се запознаха с качествата на едноименния модел на фиат"Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар