Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

болтове за гумите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

болтове за гумите

Колеги, някой да знае дали при преминаване от ляти на стоманени джанти трябва да сменя болтовете с по-къси?Ако трябва какъв е размерът? А ако знаете и от къде да си купя...
    Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо!

Можеш и с твоите, освен ако не са правени много дълги от стругар. Бягай в някоя морга, по левче са. Не забравяй за стъпката на резбата!

Коментар

имам в нас 15 болта къси за ФИАТ !за 10лв ще ти ги дам!
      2004 Audi A6 4F
      2002 Lancia Y

Коментар

благодаря за съвета!А за 15-те болта ще се обадя като ми докарат джантите в началото на декември!Някакъв телефон?

Коментар

0888 846849
          2004 Audi A6 4F
          2002 Lancia Y

Коментар

angelmilev написа:
            благодаря за съвета!А за 15-те болта ще се обадя като ми докарат джантите в началото на декември!Някакъв телефон?
            Само да напомня, че 4х4=16
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

аз имам само 15
              2004 Audi A6 4F
              2002 Lancia Y

Коментар

Отиваш в някой гумаджийски център от сорта на Радиал, или Аутоексперт и си купуваш, колкото си искаш болтове. Само за цената си нямам идея... Но поне са светнати хората там и ще получиш нужната ти информация.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                  Отиваш в някой гумаджийски център ... Но поне са светнати хората там и ще получиш нужната ти информация.
                  Искрено се надявам да попаднеш на специалисти, който си разбират от работата, защото мен ме убеждаваха в една гумаджийница, че не е проблем джанти с междуболтова разстояние 100 мм да се монтират на типо-то (междуболтово разстояние 98 мм) !? Идеята ми е - внимавай какво ти предлагат/севетват Поздрави, Б. Борисов
                  Fiat Tipo 1.6 AGT

Коментар

Благодаря за съветите Това за 16-те беще много добро, но и аз се сетих, просто 15 е по-добре от 0, а 1-я ще си го намеря все от някъде... но май все пак излязохме от темата, а така и не разбрах има ли значение дължината на болтовете? Мойте са си оригиналните на Фиат (ГТ-то си върви с лети джанти по подразбиране и затова смятам, че и болтовете ми не са стругарско творение)Само че при някой автомобили, когато се минава от лети на стоманени джанти има проблеми с дължината на болтовете и те понякога контактуват с други елементи, което не е желателно - като спирачни апарати, дискове и т.н.А и като си гледам резервната гума, която е миниатюрния вариант - направена е с един допълнителен около 10мм дебел фланец, което едва ли е случайно... Та затова се чудех дали не са ми нужни по-къси болтове?

Коментар

задължително трябва да са ти по къси,иначе ще опират някъде като го натегнеш докрай,имах го тоя проблем като си смених джантите,в една морга пича ми взе 10лв за около 20 болта да си имам резервни,разликата на болтовете при мен беше 1см

Коментар

Абе най-добре взимай шублера и измери колко трябва да са дълги пък после търси подходящите и ...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

При мен само секретния болт на летите джанти бе по дълъг, ама аз имам яко резервни Та ако са като моите само два болта на мястото на секретните ако имаш такива ще ти трябват.Успех!
                          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

10лв за болтове!ужас :D бате сложи си твоите,завърти колелото ако не ти стърже караи с тях,ако ти стърже намери един шлайф и ги одрежи,само после леко обери краищата на шлаифа ,завинтвай й си ти!-ако не ти трябват ве4е дълги разбира се,или иди в някоя база за скрап(има много)и помоли да ти дадат болтове-за смешни стотинки ще ти ги дадат-от лада стават а ако имаш път към пазарджик се обади да ти дам -имам много!успех
                            Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
                            Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
                            Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Земи жигулски същите са М12Х1,25

Коментар

Working...
                              X