Колеги, някой може ли да ми каже на моята Темпра - тази на подписа, термостата едно цяло ли е с кожуха или елемента се сменя отделено. Ходих в няколко магазина, гледаха по каталозите и ми казват различно. Аз свалих термостата, но не мога да преценя дали елемента се отделя и как, страх ме е да не го повредя. Ако някой е сменял подобен термостат нека каже. Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат на Темпра
Collapse
X
-
Re: Термостат на Темпра
Petko написа:Колеги, някой може ли да ми каже на моята Темпра - тази на подписа, термостата едно цяло ли е с кожуха или елемента се сменя отделено. Ходих в няколко магазина, гледаха по каталозите и ми казват различно. Аз свалих термостата, но не мога да преценя дали елемента се отделя и как, страх ме е да не го повредя. Ако някой е сменял подобен термостат нека каже. Благодаря !TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Petko написа:Благодаря ти ivo, но моя термостат малко се различава - тръбичката 1 е по- дълга, около 15-20 см и е закривена под ъгъл.Не разбрах това 7 какво е мисля, че нямам такова нещо.Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
За всички,които ги интересува ! Сменя се само елемента. Вчера свалих термостата и в гореща вода го изпробвах. Оказа се, че отваря на около 60 градуса и не затваря плътно - за смяна е. На пръв поглед изглежда, че е едно цяло с тялото, но след по-внимателно разглеждане се оказа, че елемента може да се свали, като се натисне на вътре и се завърти в едната или другата посока за да се освободи от рамената на тялото, които го държат. За всички,които имат подобен двигател и ще сменят термостат - да не се плашат.Малко допълнение, оказва се, че въпреки това, че елемента се вади, той не се предоставя отделно, а е необходимо да се закупи заедно с тялото.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар