Казаха ми че климатика не ми работи от това ТРВ.Какво е това,каде се намира и как се стига до него?Всъшност ситуацията е следната:Едни майстори ми изпуснаха фреона за да ми направят главата,след това само напълних климатика,който преди това си работеше перфектно и започнаха проблемите.Като пусна климатика компресора се включва и започва да си духа студено,но само за малко след което се спира сам.Обясниха ми че ТРВ-то се било скапало и климатика неможел да поддържа налягане и за това си спира когато си поиска и се включва когато си иска.И някой може ли да ми обясни как става така,климатика си работи източваш му фреона за 5 дни,после си го пълниш и не работи?Колеги моля за помощ,че в тези жеги не се издържа без клима,пък и вече ми писна все да го правят и пак да не работи.Моля ако някой знае да пише нещичко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е ТРВ?
Collapse
X
-
Благодаря колеги.Сложиха и масло,казаха че всичко е наред,но заради това ТРВ изключва.Посъветвайте ме какво да направя от тук нататък.Казаха още че може да се е запушило това ТРВ и за това да прави тези мизерии.Обявиха ми и цифра за него-120лв.А как да стигна до него,много ли е трудно?Браво 1.6 16v
Коментар
-
Аха ясно,мерси пич.Аз ходих при един маистор и той ми обясни най нагледно от какво може да е проблемът.Най вероятно е от някакъв клапан който седи в компресора,той е за налягането,даже ми показа и какво представлява и ще трябва да го сменя.Мерси за информацията и помоща.Ще видя кога ще мога да сваля компресора и да го ремонтирам.Дано този път ремонта да е успешен.Браво 1.6 16v
Коментар
-
До колкото знам клапана които е на компресора е механичен и изпуска при около 35 бара налягане направен е като защита ако не ти сработват датчиците, за мен проблема ти е в датчика с 4-те кабела, забравих как му викатPeugeot 406, 2000 HDi 90
ex. Peugeot 106 1,5 D
ex. Ritmo 70 138B2.000
ex. Tempra 2.0 159A6.046
Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар