Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ангренажен ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на ангренажен ремък

Колеги на колко Х км. се сменя ангренажен ремък на Типото? Снощи рових из книжката на колата ама нещо не открих. Сегашният е на малко над 30 000 км. на фирмата Дайко е.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Според повечето майстори на 20-25хкм е необходимо ремъка да се натегне и мах.на 50хкм да се смени.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

georgiarg написа:
      Според повечето майстори на 20-25хкм е необходимо ремъка да се натегне и мах.на 50хкм да се смени.
      е тва за натягането за пръв път го чувам
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

georgiarg написа:
        Аман от "майсторските" "компетентни" изказвания колега, интересувам се какво казва производителя.Мисля, че само то е меродавно. Всичко друго е разказ по картинка.

Коментар

производителя кава 60 000 първа смяна и след това през 40 000 .за да ти е мирна главата си го сменяй през 30 000 км. ,менатци и майстори всякакви .все пак колите ни са по 1 000 000 километра
          фиатче Браво 2.0

Коментар

на бравото производителя дава 72х.мили, но е разумно да се сменя през 72х. км.!
            "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

tomazo написа:
              производителя кава 60 000 първа смяна и след това през 40 000 .за да ти е мирна главата си го сменяй през 30 000 км. ,менатци и майстори всякакви .все пак колите ни са по 1 000 000 километра
              Това на Бравото или на Типо като мойто. Пък за километрите.... мойто поне показва 195 Х км но съм сигурен,че ако се напъне може и 1 000 000 да изкара .

Коментар

това с милиона беше образно казано ,дай боже всеки му колата да изкара толкова тия цифри по памет ти ги казвам и важат за всички коли 2-ра употреба общо взето ,има разлика само ако е чисто нова колата ,при някои модели и коли се сменя по-късно ремъка .ти искаш да знаеш с точност ,чисто математически ,като цифри ли кога се сменя или кога е най добре за колата ???не мисля ,че си заслужава да се рискува точно с ремъка на ангренажа и да се правят компромиси с него .
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Виждам че става дума за смяна и километри тука, колеги кажете на колко хиляди километра се сменят:1. Моторно масло2. Ремъци3. Въздушен филтър4. Горивен филтър
                  1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

1. Моторно масло 10 000 - 15 000 зависи от марката2. Ремъци 50 000 - 60 000 зависи от марката3. Въздушен филтър всяка година преди зимата го правия поне аз4. Горивен филтър е тва май го нямам :")) (или поне не се ползва с газовото)

Коментар

И се чудя защо има толкова голяма разлика м/у зададвения пробег на един ремък от производителя и препоръчителната от сервизите. Предполагам,че озносването на другите части дава отражение в/у живота на ремъка. Аз моя смятам след 40хкм. да го сменя.
                      BRAVA 1,4 12V
                      Nissan Navara

Коментар

Здравей (те) !По документация:1. Зъбен (ангренажен) ремък се подменя през 40 хил. км2. Горивен филтър - 40 хил. км.Поздрави, Б. Борисов
                        Fiat Tipo 1.6 AGT

Коментар

горивният филтър с хубаво да се сменя през 12 000-15 000 км.въздушният ако караш на гас-7-8 000 км .задължително .ангренажа вече го споменахме,ни 50 -60 000 км си е абсолютен риск .а маслото 9 000-13 000 в зависимост от качеството
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Абе аз защо си мисля, че се сменя на 90000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33 барабар с ролките???
                            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

За моята Дедра 1,6, мотор 159В9.000, в книжката пише агренажния ремък да се сменя на 105.000 км.Най-интересното е, че в сервизната книжка на колата пише, че е сменен на 125.000км, аз я взех на 145.000 и веднага го смених, то ремък и ролка са само 32 лева+20 лева за труд.Според майстора, дето го смени, стария наистина приличал на ремък на ~20 000 км.
                              Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Working...
                              X