Здравейте всички притежатели на Фиат,наскоро си купих Пунто 1.1 94 г. Прави ми впечатление че бързо загрява дори при относително ниските температури в момента през ноември. Дори при няколко маневри при паркиране се включва перката на вентилатора. Прави ми впечатление също че издава странен звук на стържене - вероятно разбит лагер от честото и включване и преди. Ако някой има някаква идея какъв може да е проблема и съществува ли такъв моля да отговори. Не мога да си предствя ако сега включва вентилатора то какво ще стане лятото - може би няма да изключи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Пунто
Collapse
X
-
Първо честита нова италианка и много безпроблемни километри с нея ...А загряването - проблем с охл. течност - кога е сменяна? проблем с термо датчика на радиатора - включва на по- ниска температура ... проблем с термостата - но ако е той - би трябвало обратно да не загрява ... нещо запушен радиатор и не охлажда достатъчно ... всичко това са предположения ...Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
Иво, незнам кога е сменена, но след като го купих забелязах че нивото на течността е ниско и долях. Ходих също да обезвъздушат системата защото радиатора отгоре беше сух. Сега нивото на антифриз е нормално. Възможно ли е проблема да идва от нагласен датчик на вентилатора да включва на ниска температура, защото стрелката която показва температурата не минава средата на скалата когато вентилатора включва.Благодаря предварителноPunto SX 1.1 55
Коментар
-
Аз бих те посъветвал да си смениш датчика за отчитане на температурата в охладителната система, който включва вентилатора. Намира се на радиатора и по спомен беше около 15 лв. Неприятното е че трябва да източиш охладителната течност. При мен също стържеше моторчето на перката, като после запече окончателно и се наложи подмяна. Добрата новина е че от Типо е 1:1 и 2-ра употреба е около 25 лв, заедно с перката и цялата рамка.Ново беше 300 и кусур лева, като чух щях да паднаAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re:Датчик вентилатор охлаждане...
Punto SX написа:Възможно ли е проблема да идва от нагласен датчик на вентилатора да включва на ниска температура, защото стрелката която показва температурата не минава средата на скалата когато вентилатора включва.Благодаря предварителноEx. Grande Punto Driver
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар