Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

HELP! Типото не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: за колата

kluchar написа:
    не го прлоклинай за ключ на Реното колега ще се види в чудо може на недо диагностиката да ну му свърши работа ако проблема е в ECU или в останала стара аларма или ключ нали поне сега твоята работи
    Не искам да звуча дребнаво,ама без главни букви малко трудно ти разбирам.Сигурно си чел "Летище" там едната от главните героини,не и помня името ползваше такъв стил.Та приятелите не ги проклинам,нали са приятели, само шеги и закачки,а колкото до мойта,чукай на дърво да не и става нищо друго ,че вече ми дойде в повечко.

Коментар

Така и какво се оказа...Закарах я на сервиз и оправихме стартера.Обаче акумулатора ми е постоянно слаб.Като пусна фаровете и ми изгасва таблото...Викам си нов акумулатор...нема как.Хубаво ама един ден майка ми си свали прозореца без да е на контакт Потрес -колата си е на контакт нон-стоп.Добре и това ще трябва да оправям...ама съдбата не те пита.Днес просто не можах да си изгася колата....най-странното е че ми стана смешно от цялата работа...Ключа си се вади,колата обаче се опитва да запали...от там зор да сваля клмите на акумлатора,ма късно...

Коментар

на типо можеш да свалиш прозореца ако не си на контакт но си отворил вратата. ако я затвориш не можеш да вдигнеш джама
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Май не на всички е така
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
            Май не на всички е така
            И аз така мисля. Темпрата ми сваля и дига джамовете без контакт, на отворени и затворени врати.

Коментар

Незнам как трябва да бъде,но при мен без контакт (на затворени врати,на отворени не си спомням да съм пробвал)без контакт преди прозорците не работеха.Сега колата трябва да е на контакт нон-стоп защото всички консуматори могат да се включат-фарове и тн,което преди също не можеше...Свалях таблото са надеждата да мога да сваля ключалката и да я занеса да я видят само нея някъде,а не да дърпам колата,обче ми се видя много сложно закрепена.С някакви нитове беше хваната.По-лошото е че кабелите бяха снаждани рязани,висяха некви неща,очевидно нещо е побългарявано.Като се прибави и това ,че заключването на волана не работи,значи много е пипано там...

Коментар

Днеска сложих зареден акумулатор - запали. Изключена не и работеха прозорците и др. консуматори. Мистика...

Коментар

Да не ти правят скрита камера :D Със стария и изтощен акумулатор джамовете се движат доста трудно. Иначе на Типо си има опция да се вдигат и спускат без контакт, но при отворена поне една от предните врати. Макар, че моята прави понякога проблем с шофьорската порта. Явно контактът, който изключва моторчето в крайно положение е започнал нещо да се опъва. Трябва да му дам контакт и като го изключа, пак си работи. Колкото до ключа на запалването, по-скоро се е износила розетката, която рапределя тока насам-натам, а не самият механизъм.
                  Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                  Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

ivchotr написа:
                    Да не ти правят скрита камера :D Със стария и изтощен акумулатор джамовете се движат доста трудно. Иначе на Типо си има опция да се вдигат и спускат без контакт, но при отворена поне една от предните врати. Макар, че моята прави понякога проблем с шофьорската порта. Явно контактът, който изключва моторчето в крайно положение е започнал нещо да се опъва. Трябва да му дам контакт и като го изключа, пак си работи. Колкото до ключа на запалването, по-скоро се е износила розетката, която рапределя тока насам-натам, а не самият механизъм.
                    Оф незнам вече,приятелю,само некви драми ми се разиграват.Понеделник ако запали я водя на майстор ,дано да успее да експлантира розетката дето викаш и да имплантира друга.Не се трае вече .Я ми кажи ,как да разбера дали акумулатора си е отишъл от тоя свят?Замерва ли се някак си?Ако да къде,ако знаеш?

Коментар

Замерва се във всеки сервиз за акумулатори или фирмените магазини. Ползват се два начина - мерят гъстотата на електролита в кутията и според нея си правят изводи за зарядката му. После обикновено му закачат една товарна вилка и там вече показанията са окончателни. Например можеш и сам да разбереш - зареждаш го към 14 часа и след това ако не дава ток след ден два - хвърляй го.

Коментар

Тъй,сложих друг акумулатор,не нов,но читав.Пак прави проблема,ходих да го замерят и се оказа ок акумулатора,няма оттечки.Ше сменям клеми и дано вече се оправи.

Коментар

Направиха ли следното замерване - откачен кабел "минус" от акумулатора и вързан между клемата и акумулатора мултицет. Така би трябвало да се хване ако има отечка някъде в инсталацията на колата. Щото ако има отечка, и нов акумулатор да сложиш, тока ще си отива някъде и ще съсипеш и него.

Коментар

Working...
                          X