Бих искал да помоля колегите, които са правили това, да обяснят по-подробно как протича почистването.Коя част почистват , с какво, разглобяват ли го на две или не? Много бих бил благодарен, защото имам подозрение, че моето e за чистене и да не объркам работата?Ето го моето моторче:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на стъпково моторче - как? за 1.8 16V
Collapse
X
-
аз съм с 1,6 и моето е друго, така че няма да ти обяснявам при мен как е, но ми се струва на картинката, че моторчетото ти е само дясната лъскавата раота с буксата и се маха от другата част. според това, кочеот виждам трябва да е такаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
u_bo
-
u_bo
PASSARELLA написа:Готово! А ти да имаш информация по въпроса или не си го правил? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35
Коментар
-
Аз моето съм го почиствал. Разглобява се на две части, самото моторче има един вал, който на снимката не се вижда, там почистих с някакъв спрей за чистене на карбуратори, и после пръснах малко WD40. За това последното не съм много сигурен доколко е уместно да се прави, предполагам по-лесно ще полепва прах, но не исках да го оставям да работи съвсем на сухо. Другата част е един клапан, на който няма какво да му мислиш, пръскаш смело и бъзикаш леко пружинката да излезе цялата мръсотия. Успех.
Коментар
-
Re: Почистване на стъпково моторче - как? за 1.8 16V
PASSARELLA написа:Бих искал да помоля колегите, които са правили това, да обяснят по-подробно как протича почистването.Коя част почистват , с какво, разглобяват ли го на две или не? Много бих бил благодарен, защото имам подозрение, че моето e за чистене и да не объркам работата?Ето го моето моторче:182A2.000 16V 113p.s.
Коментар
-
pakumba написа:аз съм с 1,6 и моето е друго, така че няма да ти обяснявам при мен как е, но ми се струва на картинката, че моторчетото ти е само дясната лъскавата раота с буксата и се маха от другата част. според това, кочеот виждам трябва да е такаPeugeot 407 2.0 HDI
Коментар
-
Мда...аз ще изпратя предложение до модераторския екип, да вмъкнат в натовареният си дневен ред, да направят една такава тема важна и да синтезираме информацията.Защото всеки пише, че бил хванал моторчето и го изчистил с кореселин и ВД40, обаче звучи лесно до момента в който застанеш пред двигателя въоръжен с отвертка в ръка и започнеш да се потиш...За това - нека който е прочиствал, да постне снимка на моторчето му - или неговият модел поне и да каже: ето това развих, потопих, напръскАх и т.н. - пример: отговора на colorit.
Коментар
-
ами то има 2 вида моторчета- едно като клапан- ползва се при по-големите двигатели напр 2000 кубика- благун беше пуснал тема със снимка. другия вид е нашия на 1,6, подобно е като гледам на 1,8, но отвътре не съм го виждал, предполагам е като на 1,6 - едно буталце с метално топче с поличка накрая. задвижването е червячно вътре. чисти се това метално топченце, защото то е хванало малко гняс, а работата му е да запушва плътно една дупчица, и ако има мизерии по него не ляга добре на дупчицата и се бъзикат оборотите. тва е по-лекия проблем и по-рядко срещан. при мен беше това. каквото се вижда от самото моторче с парцал и разтворител се чисти. след това има 2 варианта:1. или да се разкапсулова и да се чисти2 или да се впръскват разни неща в него. аз така направих. пръсках спиртове разни, бърках с кламер с навита салфетка на него, държах го със спирт известно време пълно, сменях спирта. излязоха доста чернилки. след това промивка с вд 40, след което пак промивка със спирт за д амахне вд 40. тва вд не е смазка! то е смазка парвите 3-4 дни, след това се изпарява и само хваща много боклуци на мястото на вд. затова препоръчвам да си разтопите грес на котлона в една метална паничка и бързо да действате със спринцовка да впръскате. на моторчето му е нужна грес, не вд или масло. ефект при мен дори дългосрочен имаше. снимки нямам за съжаление, а не е никаква философия който много се притесняваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
PASSARELLA написа:Мда...аз ще изпратя предложение до модераторския екип, да вмъкнат в натовареният си дневен ред, да направят една такава тема важна и да синтезираме информацията.Защото всеки пише, че бил хванал моторчето и го изчистил с кореселин и ВД40, обаче звучи лесно до момента в който застанеш пред двигателя въоръжен с отвертка в ръка и започнеш да се потиш...За това - нека който е прочиствал, да постне снимка на моторчето му - или неговият модел поне и да каже: ето това развих, потопих, напръскАх и т.н. - пример: отговора на colorit.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар