Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е това?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е това?

Здравейте колеги нямаше ме известно верме и сега имам един въпрос...преди седмица даже по малко реших да поровя по бравата...вдигах капака махнах кората и още ме е яд...та на какво се натъкнах...отгоре където са дюзите...те просто са плувнали в масло...от главата където е вала си личи че направо си е текло...тъй като това е първото махане на пластмасовия капак на мотора което правя откак я взех забеляах и друго...главата...и самия двигател се различават...дори и цвета им е различен...самата глава отгоре има одрано все едно е сурната по асвалт...много тъпо...масло съм долял откак я взех няма и 100гр и то дори не защото беше паднало а ей така беше си по средата и викам ай ще капна още малко до каква степен може това да е проблем и как да го диагностицирам!?...другото на радиатора имам два "датчика" предполагам като стоиш пред колата единия се пада горе в дясно другия долу в ляво...ето и снимки ...и двата са в ужасно състояние намотката на единия е скъсана и предполагам че не работи другия неможах да го сваля че ми трябва канал но...въпроса ми е някой знае ли за какво са..не се опират нито влизат в радиатора просто са си захванати за него и то не побългарено а така са си пластмасите...по общо изглеждат като реотанчета от печка елва със резистор отдолу на който да пече...
    Прикачени файлове
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

единия е за 1вата степен на вентилатора и гнездото му се намира долу вдясно
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Здравей Колега,Това, което си снимал струва 18-21 лв, зависи от магазина и ако не работи, няма да ти се включи перката като си пуснеш климатика (първа степен). Монтирай го обратно и пробвай - пусни си климатика на макс и гледай дали ще се включи. При мен се включва след около 1 минута на място на студен двигател и пуснат климатик.
      Brava 1.6 EL, '98
      182A4

Коментар

roro написа:
        Здравей Колега,Това, което си снимал струва 18-21 лв, зависи от магазина и ако не работи, няма да ти се включи перката като си пуснеш климатика (първа степен). Монтирай го обратно и пробвай - пусни си климатика на макс и гледай дали ще се включи. При мен се включва след около 1 минута на място на студен двигател и пуснат климатик.
        По-точно, обърни внимание дали първо тръгва слабата степен и след десетина секунди и втората. Ако вкл. директно мощната, резистора е заминал.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

а относно това с маслото...как да разбера каква е причината...и до каква степен може да е опасно?
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Rokambol написа:
            roro написа:
            По-точно, обърни внимание дали първо тръгва слабата степен и след десетина секунди и втората. Ако вкл. директно мощната, резистора е заминал.
            По принцип ли се включва 1во 1ва степен или само при включен климтик ?? Сори за офтопика :/
            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
            X