Колеги, някой има ли представа от принципа на работа на системата за автоматично регулиране на фаровете от натоварването на задния мост? Има я на Типо, Темпра, Дедра и т.н.В търсачката открих само това, но и там нищо не е ясно. Знам, че колегата phoenix беше писал преди за неговата Темпра, но не го намерих.Интересува ме по-точно, системата с каква течност работи? Вероятно спирачна??? Откъде се налива, ако не е спирачна. Да не би пък да е пневматична или с вакуум? Ясно е, че в сервизите даже не са чували за такава система.При мен се получава следното - при натоварване на колата отзад, десния ми фар сработва веднага и се пренастройва. Левият изобщо не реагира. Обаче при слизане на хората, десния фар много бавно възстановява старото си положение и седи известно време забит в земята. По принцип чак на другата вечер гледам че се е възстановил на оригиналното си положение.Искам да си направя профилактика на цялата система и да заработи нормално, но няма никъде никаква информация за това, а не ми се ще да експериментирам напосоки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Системата за автоматично регулиране на фаровете...
Collapse
X
-
Според мен цялата система работи на принципа на вакуум, и вероятна причина е спукано мъркуче.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
е тъй де.то това е ясно на всички, въпроса е как да се открие къде е проблема, когато не работи само на единия фар.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
При мен имаше проблем в самия механизъм на фара беше клеасъл. Това което аз направих е. Откачих мъркучите и капнах малко веро в тях след което накарах приятели да седнат и гледах въздуха дали ще избута верото. Така можеш да установиш дали идва въздух до фаровете.FIAT BRAVA 1.2 16V 1999г. HSX
Коментар
-
Humppa
Малко офтопик...Тази система (или подобна) ли се има в предвид под наименованието "Ел. регулиране на фаровете". Спомням си, че като вземах Бравото и авто-джамбаза ми каза, че колата е с "Ел. управление на фаровете". Тогава не разбрах какво представлява това управление на фаровете Има ли бравото такава сиситема, и как да проверя дали работи?П.П. Колеги, не се стърпях, пише се мAркуч...
Коментар
-
Humppa написа:Малко офтопик...Тази система (или подобна) ли се има в предвид под наименованието "Ел. регулиране на фаровете". Спомням си, че като вземах Бравото и авто-джамбаза ми каза, че колата е с "Ел. управление на фаровете". Тогава не разбрах какво представлява това управление на фаровете Има ли бравото такава сиситема, и как да проверя дали работи?П.П. Колеги, не се стърпях, пише се мAркуч...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Humppa
Хъм, и моето е странно в това отношение... Няма такова ел.регулиране на фаровете, т.е. няма "врътка" с положения на фаровете. Но за сметка на това има климатик и 2 неработещи еърбега :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар