Износват ми се гумите от вътрешната страна и днес ходих на регулаж, но когато отидох майстора ми каза че на фиатовете неможе да се регулира страничния наклон.Това вярно ли е(съмнявам се)?Също ми каза че поради това може да ми разпробия амортисьора и от там да ми коригира страничния наклон.Като цяло съм малко песимистично настроен към тази операция с разпробиването, но нека ако някой е правил дакаже.Колата е Пунто 1.7ТД 97г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Износва ми гумите от вътрешната страна!!
Collapse
X
-
Аз имах подобен проблем с Делтата след смяна на пружините (от спортни към нормални).Износването обаче спря с регулиране само на сходимостта.Иначе самата операция по разпробиването не е опасна, просто ще ти разшири отворите, през които минава горния от двата болта, държащи амортисьора. По този начин ще може да се регулира наклона. Но нека първо да регулира сходимостта, и ако продължи да "яде" гумите - тогава да разпробива.
-
ripper_pz написа:Можеш ли да ми поясниш какво точно представлява "регулиране само на сходимостта"? И ако разпробие тези отвори няма ли опсност с времето от разширените отвори амортисьора да се измести пак и пак да почне да "яде" гуми?
Коментар
-
ici днес ходих в сервиз за регулаж на преден мос, но като отидох и майстора ми каза че неможе да ми направи защото просто неможело да се регулира стрсничния наклон на фиатовете(това му бяха точните думи).Затова ми предложи този вариант с распробиването.А от ваште думи да разбирам ли че може?Според мен може, но несъм много вещ в тези неща и затова питам.FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
-
ripper_pz написа:ici днес ходих в сервиз за регулаж на преден мос, но като отидох и майстора ми каза че неможе да ми направи защото просто неможело да се регулира стрсничния наклон на фиатовете(това му бяха точните думи).Затова ми предложи този вариант с распробиването.А от ваште думи да разбирам ли че може?Според мен може, но несъм много вещ в тези неща и затова питам.
Коментар
-
Послушай какво ти казва ici,трябва да си регулираш сходимостта на предницата,твоята е отворена,а тя трябва да е леко затворена.Това ще рече че разстоянието между предната част на гумите ти трябва да е малко по-малко от това между задната част на гумите.Като отидеш на стенд там в компютъра си ги има какви са сойностите за различните модели автомобили.Може би трябва да смениш майстора.
Коментар
-
ripper_pz написа:Майстора не иска дори да я качи на стенда, просо каза че решението е да разпробие амортисьора и от там да го нагласи.Можеш ли да кажеш как точно се регулира тази сходимост?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар