здравейте.имам следния проблем. карах колата на майстор (темпра 1.6моно). след като я взех алтернатора не зарежда ама се усетих чак у нас. направи ми впечатление че при угасен мотор не ми свети лампата на таблото. тогава се позагледах в алтернатора и видях че тънката жичка беше откачена. с малко зор успях да я закача. лампата на таблото ми светна. един приятел ме дръпна да запаля че акомулатора ми е паднал. запалих обаче лампата на таблото продължи да ми свети т.е. нямам зареждане. от каде може да ми е проблема.благодаря ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
темпрата не зарежда
Collapse
X
-
да акомулатора е доста разреден щом не може да превърти изобщо. чудя се дали има някаква вероятност да не може да се възбуди алтернатора по някаква причина. оказва ли значение това че е въртял известно време без възбуждане. четох някаде из форума някой колега с някаква допълнителна лампа успял да възбуди алтернатора. не знам какво точно имал предвид.
Коментар
-
zuzo написа:да акомулатора е доста разреден щом не може да превърти изобщо. чудя се дали има някаква вероятност да не може да се възбуди алтернатора по някаква причина. оказва ли значение това че е въртял известно време без възбуждане. четох някаде из форума някой колега с някаква допълнителна лампа успял да възбуди алтернатора. не знам какво точно имал предвид.
Коментар
-
zuzo написа:аз реле-регулатора съм го сменял преди половин година. но ще купя един нов да пробвам може и да е заминал. той нали е комплект с четките. па ще видим кво ще покаже.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар