Как мислите, каква ще е санкцията, когато си регистрирам колата след 20-25 дни. ППредполагам че ще ми разрешат да я регистрирам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До колко време трябва да се регистрира автомобилът в КАТ
Collapse
X
-
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
гх
Здравей donnna. Моят въпрос беше следният. -------Когато отида в КАТ да си регистрирм колата ще имам ли санкция /да речем съм закъснял 20дни отгоре/? Никъде не споменавам, че ще карам колата без номера из града и прочие.Естествено ще трябва да си направя предварително гражд. застраховка, след което отивам веднага в КАТ. От там отивам на еди си кое гише, оная ще ми каже, дайте си документите, аз ще ги дам и ще види че клата е закупена на 18-ти.Та, ще ми каже ли, абе г-не сега трябва да платите от 50-200лв и книжката да ви се вземе. Няма логика нали. Че аз може да искам на майка ми на името да я регистрирам, тя няма книжка и не е имала жената.Знам че много се ровя в темата, но е по добре да знам, защото като отида в КАТ да знам какви права имам/къде да си отворя устата и къде не/.
Коментар
-
Преди няколко месеца, малко преди да продам Темпрата ходих да я регистрирам в КАТ. Бях закъснял 4 години!!! Глобата ми беше 60 лева. КАТ Сливен. За 20-тина дена може и да ти се размине...А това че майка ти няма книжка няма никакво значение. Ще напишат глобата на нея. Това си е административно нарушение.
Коментар
-
Не зачетох цялата тема ами отговарям само на питането в заглавието, съжалявам ако се повтарям. Аз си купих кола преди около месец и нотариуса , който ми оправя документите каза, че трябва да се регистрира колата в срок от 14 работни дни, а данъка на колата мисля, че трябва да се ппати в срок от 2 месеца от покупката на колатаpunto HGT
Коментар
-
gorole написа:Вече година не съм си ОТрегистрирал пунтото, което продадох. Какво ще ми обадят в общината? Трябва ли да плащам данък или само глоба, ако отида с копие от договора с който съм го продал?Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Roko написа:gorole написа:Вече година не съм си ОТрегистрирал пунтото, което продадох. Какво ще ми обадят в общината? Трябва ли да плащам данък или само глоба, ако отида с копие от договора с който съм го продал?Stilo 1.8 16V
Коментар
-
gorole написа:Roko написа:gorole написа:Вече година не съм си ОТрегистрирал пунтото, което продадох. Какво ще ми обадят в общината? Трябва ли да плащам данък или само глоба, ако отида с копие от договора с който съм го продал?Space Star 1.9 DID
Коментар
-
gorole написа:"Продава го с пълномощно" - това е съществената разлика. Тоест, през всичките тези години колата по документи е останала собственост на баща ти.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
fs
Значи, който не разбра, регистрирането на автомобил в КАТ е 14 дни от датата на закупуване, а в данъчното 60дни.Ако има и някой да каже каква е сакцията ще е много добре. Виждам че тук пишат хора, които от 3 години не са си регистрирали колите в данъчното и подобни такива, но никои не каза за санкция.А вярвате ли, че ще ми се размине така. Че онея нерези от КАТ не само да ме глобят, ами и ще се заядат. Все пак ще ви пиша 100% кое как е, около 5-10 август. Мисля че темата ще е много полезна, за такива случаи, като моя. Та ако все пак има някой ’’ужилен’’ от КАТ по тази тема, да пише.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар