Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет/Въпроси относно Фиат Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет/Въпроси относно Фиат Мареа

Здравейте колеги. Усмелих се да пропиша тук защото имам голямото желание да си купя Фиат Мареа бензин. Може би за Вас е банална тема но мен живо ме интересува и имам нуждата от Вашата помощ.Четох доста теми за +/- на тия коли, но имам няколко въпроса които ще се радвам ако можете да ми ги разясните:1) Четох че Браво/Брава има много аналогични части с Темпра. Това важи ли за Мареа?(Ако ли не кой модел е нейния аналог)2) Как мога да различа една Мареа с двигател 1.6 16в от чистия 1.6 (прочетох че има и такава версия за нем. пазар).3) Гледам че маса Марей имат примерно два еър бега обаче нямат да кажем лупи в предната броня при условие че са ELX(май така се пишеше ) модел - а пък при други е точно обратното . Можете ли да ми дадете линк или да опишете подробно за да се запозная с оборудването на Мареа и да знам какво да гледам търсейки кола втора ръка? 4) Вярно ли е че фабричния живот на еър бега е 10 г? След изтичането на този период може ли да се задейства в случай на инцидент?5) 1.6 16в мотора справя ли се успешно със седана/комбито на Мареа. В смисъл динамичен и еластичен ли е по Вашите наблюдения? Ако съм сгрешил раздела моля да ме извините - нов съм!!!Благодаря предварително на Всички отзовали се в темата.Простено ти е. Темата е преместена. Успех.Модераторски екип на fiat-bg.org
    тралала

Мареа е наследник на Темпра, така че имат доста сходства. Мисля, че е много малка вероятността да намериш Мареа с мотора от 90 конски сили, по-често е срещан при Браво и Брава, макар че и там е рядкост. Лупи в бронята няма как да намериш, защото те са във фаровете. На еърбега се прави профилактика след 10 години и се подменят патроните, защото има вероятност да се задействат и без инцидент, което си е доста опасно. 1,6 16В моторът е достатъчно мощен и еластичен - поне за мен е такъв - не само за седана, но и за комбито, но много колеги препоръчват по-мощния 1,8 16В.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Благодаря на модераторския екип и колегата sugarboy! А относно лупите искам да поянся, че имам предвид вградените в предната броня малки фарчета (за мен приличащи на лупи) ! Ето пример "светещте" на тази снимка фарчета- http://imgbank.vipclient.biz/b56a55f...52b024668e.jpg Затова се интересувам защо вждам на някои модели на които пише отзад ELX, че имат такива фарчета, а други от същия модел нямат? Бихте ли ми дали линк с нивото на оборудване за моделите на Мареа (Sx, ELX и другите) за да имам представа какво да гледам като "екстри" при покупка?Благодаря :P
      тралала

Коментар

HLX е най-високият клас за модела. Попринцип е възможно някой някъде да си е доплатил, за да получи допълнителна екстра, така че буквичките трябва да са ти съвсем бегъл ориентир. Ако не бързаш, моят съвет е да търсиш HLX, защото усещането като седнеш в купето, а и като гледаш в багажника е малко-различно.

Коментар

Re: Съвет/Въпроси относно Фиат Мареа

tralala написа:
          ...2) Как мога да различа една Мареа с двигател 1.6 16в от чистия 1.6 (прочетох че има и такава версия за нем. пазар)....
          Достатъчно е да провериш VIN кода на двигателя. Принципно моторите са еднакви, но софтуерно "скопени" заради данъка в Германия.
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Re: Съвет/Въпроси относно Фиат Мареа

Rokambol написа:
            tralala написа:
            ...2) Как мога да различа една Мареа с двигател 1.6 16в от чистия 1.6 (прочетох че има и такава версия за нем. пазар)....
            Достатъчно е да провериш VIN кода на двигателя. Принципно моторите са еднакви, но софтуерно "скопени" заради данъка в Германия.
            VIN не беше ли номера на рамата койото се намира на дясното бомбе до капачката за гайката на амортисьора?
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Малко и от мен - частите по двигателя трябва да са еднакви с тези от браво/брава, все пак двигателите са еднакви. По ходовата част имя някои разлики, но пак повечето трябва да стават. Едно е сигурно - с повечето резервни части няма проблем с намирането."Чистия" двигател 1.6 също е 1.6 16в, както са казали колегите - записваш номера на рамата, въвеждаш го тук (в проверка по VIN) и то всичко ще ти изпее - както мощността на двигателя, така и цвета на салона, оборудване и грайфера на гумите с които е излязла от завода 1.6 16в дали се справя - карам такъв и то на газ от което губи малко мощност и въпреки това мисля, че се справя. Е, винаги можеш да искаш повече, но има сили машинката.[/url]
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Добре си е двигателя като мощност все пак е 103 к.с. Моята Мареа е 1.6 Уикенд и нестрада от липса на мощност , който твърди обратното нека да се качи да покара ФВ. Пасат комби 1.8 90к.с. при това с 100кг. по тежък и тогана ще си говорим пак голям мъртвец е това спрямо Мареата но си го карат хорицата и си го хвалят как бягал много и се изтрелвал
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

tralala написа:
                  Благодаря на модераторския екип и колегата sugarboy! А относно лупите искам да поянся, че имам предвид вградените в предната броня малки фарчета (за мен приличащи на лупи) ! Ето пример "светещте" на тази снимка фарчета- http://imgbank.vipclient.biz/b56a55f...52b024668e.jpg Затова се интересувам защо вждам на някои модели на които пише отзад ELX, че имат такива фарчета, а други от същия модел нямат? Бихте ли ми дали линк с нивото на оборудване за моделите на Мареа (Sx, ELX и другите) за да имам представа какво да гледам като "екстри" при покупка?Благодаря :P
                  Хехехе. Лупички... фарчета. Ми те фаровете за мъгла на Мареа/Брава/Браво са по-големи от стандартните фарове за къси светлини бе.И моята Мареа има фарове за мъгла има и 4 възглавници.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мареа 1.6 16 В, 90 к.с. няма! Или поне аз не намерих (в мобилето и аутоскаута).Иначе няма "чист" и обикновен двигател. Единият - 90 к.с. е за Франция и Германия. Както каза колегата - софтуерно резнат (аз съм с такъв, но на Брава). Другият е 103 к.с. - за Италия. Тук обаче май влизаш в групата на по-големия данък.
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

да не пускам нова тема, ще попитам пак тук следния въпрос:Докато оглеждам за точната кола (много лъснати гробници има значи ) гледам има Мареи от 1997 г с кръглата емблема отпред. Прочетох в Интернет, че след 2000г се сменя тотално емблемата съвпадайки със сто годишнината на Фиат.Имате ли представа тези коли от 97г някаква лимитирана серия ли са или просто са претърпели "козметични" поправки в Италия?
                      тралала

Коментар

tralala написа:
                        да не пускам нова тема, ще попитам пак тук следния въпрос:Докато оглеждам за точната кола (много лъснати гробници има значи ) гледам има Мареи от 1997 г с кръглата емблема отпред. Прочетох в Интернет, че след 2000г се сменя тотално емблемата съвпадайки със сто годишнината на Фиат.Имате ли представа тези коли от 97г някаква лимитирана серия ли са или просто са претърпели "козметични" поправки в Италия?
                        И аз така знам, най-вероятно емблемата е допълнително слагана.
                        Fiat Marea 1.8i 16V
                        Fiat Tipo 1.4i 8V
                        Fiat Punto 1.6i 8V
                        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Или по някаква причина капакът е сменян

Коментар

Working...
                          X