Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултант - Фиат Брава/Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултант - Фиат Брава/Мареа

Може да Ви прозвучи въпроса много странно, но по-добре 5 минути срам отколкото месеци/години ядове Чудех се дали има такива хора, които се занимават с консултации и помагат при избора на автомобил срещу известно заплащане!?Проблемът е, че ми трябва човек (специалист) който да може да огледа автомобил, които вече съм харесал, да го закара в подходящ сервиз за оглед на ходова част, двигател и т.н..С други думи.. харесвам автомобил, званя на човека.. идва оглежда автомобила -> преглед в сервиз.. плащам му за труда и загубеното време Идеи, коментари?
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

По принцип трудно ще намериш човек,който да те консултура за цялостното състояние на колата. По принцип това се прави в сервиз,където могат да я огледат минимум трима специалисти - механик, човек занимаващ се с авто електроника и диагностика и бояджия.Един човек да разбира от всичко това почти е невъзможно или от едно от нещата(или две) има само основни понятия.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

До колкото си спомням там не трябваше ли предварително записване?Ако е така... малко трудно ще стане да отида с автомобила няколко дена по-късно.. търговеца няма да я пази специално за мен..До тук само лоши новини
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

освен ако не ти е добър приятел трудно ще намериш "специалист по всичко " и да ти е под ръка ??? реално погледнато за да видиш всичко на колата ,да огледаш и провериш ще ти трябваточно 1 ден ,и то както сам каза с няколко запазни часа по сервизите ....за съжаление покупката на кола 2 -ра ръка си е голяма доза късмет .ако това ще те успокои ще ти кажа ,че в германия дори не можеш да я караш преди това колата ,държиш "сервизната книжка" ,тюфчето и мърдаш напред назад ,до колкото е възможно .
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Не, имам чувството, че не ме разбрахте Не е необходимо да е специалист по-всичко, а да има добър опит - може да е авто монтьор, може да е човек занимаващ се с покупко-продажба на автомобили На място да може да направи само общ преглед, а иначе да знае къде (сервиз) да закара автомобила за преглед (естествено без предварително записване) Аз лично нямам опит с покупка на автомобил (а и книжката ми е от много скоро)
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

според мен това можеш да го свършиш и сам ,няма нужда да даваш пари на някой ,който си " мисли" че е майстор ,по добре да знаеш че сам си си виновен за нещо от колкото цял живот да псуваш и да съжаляваш за нещо.свестните сервизи се броят на пръсти (аз лично съм купувал коли с които съм брал ядове и то след гледане на майстори ),на един приятел му блокира двигателя като преди това затвориха капака "майсторите " и казаха перфектна е .моят съвет е следният: 1-во избери си колата ,2-прочети това http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=6559(взето е назаем от ауди форума но те няма да се сърдят ).,важното е като за начало да харесаш колата на външен вид ,да и се изкефиш и тогава да я почваш с майсторите ...3.-тото най важно е правилно да си направиш сметка на парите .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Да не се обидиш, но съвета ти не ми звучи сериозно Не обичам да правя такива експерименти, особено като съм наясно, че няма да се справя сам За да можеш да се възползваш от статията (която съм чел няколко пъти) трябва да имаш база за сравнение, за да прецениш дали това което гледаш е по-добро или по-лошо Както и да е.. щеше ми се риска да бъде сведен до минимум...
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Според мен не е възможно да видиш всички проблеми дори и при по- сириозен оглед.В крайна сметка купуваш кола на старо и с това приемаш всички пасиви по нея.Но един опитен приятел би ти дал някой друг съвет но всичко е риск.След покупката първата година без ремонти не се минава докато всички дребни проблеми се вкарат в ред.Втората година вече почти нищо не пипаш ако преди това съвестно си отстранил всичко.Споделям това от собствен опит .Сменил съм само 5 коли но винаги съм си ги оглеждал аз за да не ми е виновен някой друг.Успех и по- смело .Това е кола да не е жена :D
                АЛ.ПЕТРОВ
                FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

saho e прав , и в накакъв случай няма да се обидя ,опитах се да ти обесня ,че дори и чисто нова кола да купиш пак може да има проблеми по нея (с тая разлика ,че е в гаранция )покупката на кола втора употреба си е риск ,и то не малък .ти избрал ли си вече каква кола ще купуваш ??? колко варианта имаш ??? в крайна сметка избери колата ,качи снимки тука ,винаги ще се намери някой който да помогне .всеки има по някоя връзка в сервизите
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                  X