Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на гумички на клапаните!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на гумички на клапаните!

Реших да сменям гумички на клапаните на темата!Маслото изчезва и реших поне това да пробвам като за начало да видя какво ще се получи?Отидох до Александър Ауто и комплект гумички ми казаха че струват между 5 и 10 лв!!!Много се израдвах и реших ще ги сменям какво толкова!!!Отидох до сервиза и викам дали ще може да ми ги мсменят!!!И познайте какво стана?!Казаха ми "Няма проблеми ще трябва да оставиш колата" и аз ОК. а колко ще ми струва?Отговора: "между 150 и 200лв с частите защото главата трябва да се сваля задължително!!! - Не е ли много това?А аз викам "на мен ми казаха че не трябва" - така поне във форума ми бяха обяснили!И тези викат "а не, на този двигател задължително трябва да се свали иначе не може"И ми стана много мъчно!!! да сменя гумички за да спре да гори масло да дам 200лв и да не се окаже от това направо... Иначе като форсирам колата и на ауспуха сложа бяла хартия по нея се лепат нещо като малки черни точки-преполагам маслото- само това можах да открия!!! а никой не се наема да каже - 100% е от това и ти давам гаранция!Двигателя е 2.0 и.е. 16в
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Доколкото знам, на всички двигатели гумичките се сменят без сваляне на главата! Разбира се разглабя се това онова, но главата не се сваля. Ако някой ти каже че "за този двигател не може" - смени сервиза - явно те будалкат.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

Re: Смяна на гумички на клапаните!

BO написа:
      Отговора: "между 150 и 200лв с частите защото главата трябва да се сваля задължително!!!
      А ти пита ли ги дали сутринта са си мерили температурата?
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

хубаво е да се свали и да се прегледат и водачите...ако са разбити да се сменят, един водач е 2-3лв16х3=48лвсъщо ще разбереш има ли износване цилиндъра?
        2004 Audi A6 4F
        2002 Lancia Y

Коментар

Пред мен стоеше същата дилема но като си помислих че при това ще трябва нова гарнитура на главата и куп други операций се отказах.Прецених че разхода на масло ми е такъв че с тези пари ще доливам масло за 2 и повече години напред при моя пробег(10 хил. на година) Пък и един приятел след подобен ремонт му сложиха турска гарнитура и той я продуха след 3 хиляди та нали се сещаш пак всичко наново.Затова не пипам главата че си е с оргиналните неща по нея и съм на 260 000 км. От смяна до смяна доливам около 2 литра. :D
          АЛ.ПЕТРОВ
          FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

Я си я карай така колцата защото има един лаф.Старо да любиш и старо да кърпеш е губене на време и ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ !
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
            X