някой може ли да сподели как се държи един запушен катализатор и евентуално как се проверява това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Признаци на запушен катализатор
Collapse
X
-
Rokambol написа:Най-общо, колата се спъва, започва да се усеща при ускорение, изкачване, натоварване...Непосредствено преди катализатора има един болт; може да се развие и да се пробва автомобила без него. Това, обаче има ефект само при сериозно задръстен катализатор или запушени гърнета.
Коментар
-
Аз умишлено не споменах нищо за газ анализатор, защото преди време се доверих на такъв и изхвърлих идеален катализатор. (Проблема ми беше друг) Но точно с такъв тест би трябвало да се дадат най-точни данни за сместта и количеството изхвърлени газове.Има и още един начин за самостоятелна проверка, но е малко съмнителен - след продължително шофиране, погледни катализаторното гърне, ако има запушване, то ще е почервеняло от температурата. Това, естествено трябва да го направиш нощно време. Пак казвам, този метод ми е много съмнителен, но знам че се ползва за диагностика.И накрая, най-тъпото - просто замени катализатора с резонаторно гърне. Ако промяна няма може да си върнеш старото. Е, трябва да се дават пари, но поне ще си 100% сигурен.
Коментар
-
Обаче като развиеш болта шума е неописуемPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Не само при ренатаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Добър вечер! Колеги, тази вечер както си се прибирах за вкъщи, тръгнах да изпреварвам една кола, бях на 3та предавака обротомера стигна някаде до 3500оборота и колата на един път ускори доста здраво и започна да шуми. Това дали е признак, че катализатора е запушен и от голямото натоварване, меката връзка даде фира или направо целия катализатор е сцепен?Fiat Stilo 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар