Въпрос към колега който е сменял заден лагер на водящия вал на скоростната кутия Мареа Уикенд 1.6 . Интерисува ме номер на лагера и възможна ли е смяната както при други коли на място без да се сваля кутията със скоба за вътрешен демонтаж. Не съм я поглеждал отзад но двата вала трябва да са затворени с обща капачка . Нещо литература или снимков материал ще е от полза. Евентоално утре да я мятам на подемника и да и правя дисекция :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростна кутия Мареа 1.6
Collapse
X
-
абе някак си все си мисля, че ще свалиш кутията долу, даже съм сигурен 100%, ама все пак от де да та знам, мое си факир Иииии докато е долу, ще не смениш и феродовия диск на съединителя, мисля че струваше 20-тина лева, или 40 на Валео, и въпреки че не ме питаш, те съветвам да погледнеш дали не става от Лада(говоря само за феродовия диск)Мен ме домързя да разхвърлям кутията си и купих нова.ако мислиш че ще ти послужи за нещо.. беше от темпра 1,6, имам вече и една от Алфата, мисля че е същата като за 1.8 и 2.0 двувалките на фиат(на кутията си пише фиат/ланча)п.п.скоро ще пращам по val_mcrae едни стикери за него и за колегата ico83, та обещавам да има стикер и за тебСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Tornado написа:Вие ли кутията колега защото днес като мина покрай мен ми се стори ,че има малък шум.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Tornado написа:Вие ли кутията колега защото днес като мина покрай мен ми се стори ,че има малък шум.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
диагнозата ти е абсолютно точна, по това което си написал.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Tornado написа:Atanas71 написа:Tornado написа:Вие ли кутията колега защото днес като мина покрай мен ми се стори ,че има малък шум.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
phoenix написа:диагнозата ти е абсолютно точна, по това което си написал.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Tornado написа:Atanas71 написа:Tornado написа:Вие ли кутията колега защото днес като мина покрай мен ми се стори ,че има малък шум.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Все пак някой отварял ли е кутията от към капка на лагерите на валовете. Интересува ме с гарнитура ли е капака или силиконово уплътнение. Другия въпрос ми е гаиката която е след лагера на водящия вал еднократно законтряща ли е или е корона гайка , в смисъл можели да се ползва пак :D Дано съм бил ясен във въпросите си , или само аз ги разбирамФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
май май сам си говориш.я дай номера на мотора. Честно казано не си спомням и нямам как да погледна как е достъпа. Все пак мисля че, няма как да стане от него капаче да стигнеш до първичния вал. утре ще ти сканирам малко материали кое как е в скоростната кутия, но ми трябва номера на мотора или другия номер ZFA.......СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:май май сам си говориш.я дай номера на мотора. Честно казано не си спомням и нямам как да погледна как е достъпа. Все пак мисля че, няма как да стане от него капаче да стигнеш до първичния вал. утре ще ти сканирам малко материали кое как е в скоростната кутия, но ми трябва номера на мотора или другия номер ZFA.......Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
е кът си казал утре, и аз ще я сваля моята днес, после ще разказвам.Лека работаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар