Та днеска го гледах Типото отдолу понеже нещо хлопа отдясно по дупките и легналите полицаи, нищо нередно на виждам, носача е здрав и в трите възела - и болта, и двата тампона за здрави, накрайниците съм ги сменил и двата щото мислех че от тях, ама хлопането си остана. Та се чудих, някой който е сменял биалета да каже какъв горе долу е звука дали като тракане по-скоро или нещо...Забравих да спомена, че погледнах и тампона горе на макферсона и той също е здрав...не е и от амортисьора, щото като понатисна колата надолу не се чува. Ако имате други идеи давайте, че колата хлопа като в дъскорезница, а аз повреда не откривам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв звук издава биалетата като е за смяна?
Collapse
X
-
Абе мойта кола не е ТИПО, но когато сменях биалетката - тракаше, скърцаеш гадно като завивах в нейната посока, изобщо издаваше гадни звуци. На тъста ТИПО-то беше със строшена пружина отзад - пак тропаше, но доста по-якоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Re: Какъв звук издава биалетата като е за смяна?
sachma написа:Та днеска го гледах Типото отдолу понеже нещо хлопа отдясно по дупките и легналите полицаи...Та се чудих, някой който е сменял биалета да каже какъв горе долу е звука дали като тракане по-скоро или нещо......Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Rokambol написа:Зависи какво е разбито. Ако е втулката (тампона) за стабилизиращата щанга, звука е тъп и глух и се усеща най-вече при дупки. Ако са долните тампони на пирона, звука е по-висок и е чукане на метал в метал.N.Y. State of Mind
Коментар
-
jenshen73 написа:Абе мойта кола не е ТИПО, но когато сменях биалетката - тракаше, скърцаеш гадно като завивах в нейната посока, изобщо издаваше гадни звуци. На тъста ТИПО-то беше със строшена пружина отзад - пак тропаше, но доста по-якоFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Хайде пробвай нещо: засили типото по неравен път (да има доста неравности) изключи от скорост и натисни спирачките яко - ако чуеш едната гума (или двете) да блокира "на пресекулки" значи ти е амортисьора защото и при мен са същите симптомите и съм сигурен че е амортисьор а колата си се връща и като я разклатя на място не се клати като ненормална!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
След два месеца дирене какво ми хлопа по предницата на Типото от подписа стигнах до истината, омекнали пружини!Долните две ребра бяха твърде близо едно до друго и през неравности беше ужас, тракане лопане, и износване около 2-3 мм от триенето на долните ребра!Та провери и тяхnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар