Да ви кажа, съдбата е иронична понякога.Преди няколко дни един колега питаше "мирише ми на бензин от колата, какво може да е" и аз най прилежно му писах да си вифгне капака и да си провери бензинопроводите и колко е опасно и как не трябва да се отлага.Е и на мен от 2-3 дни ми намирисва на бензин ама не бях сигурен - понякога ме обйваща параноя и всичко ми тропа в колата
Но днес в 7 вечерта като се прибрах реших все пак да вдигна капака и да погледна - какво се оказа - първо видях че е спукан маркуча на обратния бензин - точно до моното и направо си тече върху смукателните колектори и се изпарява - ама струйка. Загасих колата и опипах и входящия бензин - О. Изненада - той направо ме опръска с бензин откъм свивката към металната тръба.Съответно откачих, извиках жената да вземе детето и да ми донесе ключовете за нейната кола и хукнах да търся маркуч. След половинчасово обикаляне по затворени магазини, най-сетне един ладов магазин работеше, ама хората си пиеха кафенцен на тераската просто. Изпросих да ме обслужат и срещу 6,85лв се сдобих с 1,5м маркуч, на който пише benzina-gasoline-oil - 8мм вътрешен диаметър и 4 бр подходящи стяги.Прибрах се, преобляках се и започнах - свалих капак на моното заедно с прилежащите маркучи за въздух и отвеждане на маслените пари, с цел да има пространство за работа. Откачих проблемните маркучи от моното и те се разпаднаха в ръцете ми оцапвайки ме с нещо черно, по гадно даже и от отработено масло - разложена от бензина гума. За съжаление се оказа, че откъм металните бензинопроводи, маркучите са закрепени с нещо като щанцована алуминиева форма, която само рязане я оправяше. След половинчасова борба с алуминия, поставих новите маркучи с новите стяги, запалих, проверих че никъде не тече и си събрах колата. Времето беше благосклонно - заваля точно докато си събирах инструментите.За съжаление не направих снимки както си бяха маркучите в началото, но поне направих как са накрая и на разложените маркучи.Знам че можех и по качествени маркучи да си купя, но не и в 19,30 вечерта :D Знам че това не е някакъв подвиг, но се надявам да помогне на някого това описание.Двигателя е доста мръсничък, но поне личи къде е пръскал бензина.Освен това се възползвах и напръсках де що видях клема с контактен спрей
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар