Преди две години се борих с тях - неуспешно. Днес отново с калъфи в ръка поднових борбата и резултата е 2:0 за облегалките. Изчетох всичко написано вследствие на което настана отново една борба, едно бутане напред, едно дърпане на горе, назад и ..... нищо. По-скоро седалката ще се изтръгне, но не и облегалката. Моля ако някой все пак успял да ги извади да каже как. Да поясня, че става въпрос за Типо 1.4. Това, което е написано на Пунто, Браво и т.н. не става или поне аз не можах да го направя. Видях едно Уно с калъфи на седалките и същите облегалки за глава, което ме навежда на мисълта, че може би има чалъм.Моля колеги споделете успешен опит. Не ми допада идеята да разпарям калъфите и после да се чудя как затварям дупката. Ако някой е направил и снимки на въпросния проблем може темата да кандидатсва за "ВАЖНА ТЕМА"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за тези прословути облегалки за глава за Типо
Collapse
X
-
dani389 написа:С парцал и клещи се завърта тръбичката на 90 градуса. Дано си ме разбрал какво искам да кажа.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Брей няма ли човек сборил се с проблемаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колега, не мога да си спомня тук ли го четох или в стария форум, но там пишеше, че зависи от седалките и от годината на производство! След 93 май можели да се свалят нормално, или нещо такова! Аз също на моето типо се мъчих и не успях! Колегата BlueStorm пък си беше разшил тапицерията за да ги извади и след това жена му с губерката я зашила наново! Дано успееш да ги свалиш без да повредиш седалките!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
asus написа:Тия колега май нямат регулиране по височина .За това не можеш да ги извадиш.Дано намериш чалъм УспехFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Да ти кажа - 4 години се опитвах да сваля такива облегалки и накрая продадох Типото... В един английски форум бях чел че трябва да се натисне някъде под подглавника - горе-долу на около 15-20см надолу по облегалката на седалката по протежение на основите. Ама едновременно и по двете протежения и на точното място. Е аз съм го търсил поне 5 пъти и не съм успял да ги сваля. Даже мислех а порна лекичко в единия край кожата на облегалката и да получа достъп до законтрянето - имало някакви яки пластини, по скоро като стоманени телове който придържали подглавника и трябвало да се натисне под тях като ендовременно с това се дърпа подглавника назад и и да се дърпа нагоре.Абе голяма схема.Успех!Колегата който купи Типото му сложи тапицерии - разпори ги в горния край и им подши велкро на разпореното за да може да ги сваля като си иска.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
kesten написа:Решението май е доста елементарно. С ключ 10 бъркаш между седалката и облегалката и завърташ на 90 градуса и двете оси.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Сега се сблъсках с проблема "нови калъфки за седалки". Нямах пари да си купя "гарги" и затова пробвах с ключето. Оста е кръгла, но на едно място има снадка, от която става промяната на ъгъла на облегалката. Точно там ключето "захапва". При мен стана. След това връщаш осите в предишното им състояние и чак тогава набиваш облегалката в седалката! Може да опиташ да я сложиш и чак тогава да завъртиш осите, но аз не успях.Ако не стане пробвай с тънки "гарги" на същото място (между седалката и облегалката). Успех!Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар