Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo масла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo масла

Споделете с какви масла ги пълните Bravo-тата Взех си Bravo 1.4 12V и се чудя...По-точно за скоростната кутия ме интересува.
    Bravo(TM) HGT

Споделете с какви масла ги пълните Bravo-тата Взех си Bravo 1.4 12V и се чудя... По-точно за скоростната кутия ме интересува.
    Tutela-ZC75W - полусинтетично, такова е оригиналното масло!

Коментар

Много е писано по темата, разгледай. Аз лично нямам намерение да карам с оргиналното масло и затова сложих Motul 10W 40 полусинтетика, серия 6100 за двигатели с по-голямо натоварване.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мерси
        Bravo(TM) HGT

Коментар

Много е писано по темата, разгледай. Аз лично нямам намерение да карам с оргиналното масло и затова сложих Motul 10W 40 полусинтетика, серия 6100 за двигатели с по-голямо натоварване.
          А, какви са твоите сьображения за това масло , а не за оригиналното?

Коментар

hit-ko написа:
            А, какви са твоите сьображения за това масло , а не за оригиналното?
            Общо взето по същата причина поради, която ще си купя накладки Ferodo или Lucas а не предлаганите от Италия. Все пак има големи марки, които трупат с години опит в определена насока и аз бих заложил на тях. Не отричам оргиналното масло, просто съм сметнал, че по-известната марка е по-добра. А след, като вида, модела и сертификатите на които отговарят две масла, то избора на марка е леко субективна
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колегата е прв общо взето - ако маслото е качествено и има нужния вискозитет и състав - марката няма значение, но все пак аз карам със Селения! Друг колега споменава Тутела, но съм почти убеден, че оригиналното е Селения (освен ако Тутела не е име на определен вид Селения )За скоростната не знам за съжаление!
              Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо!

Коментар

Определено Tutela е продукт на "Fiat Lubrications" на което е и "Selenia".
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                X