Конкретно става въпрос за 195/50/15 размер на Типо?Понеже сложих 4 нови гуми Пирели с посочения размер и видях, че гумаджиите са ги напомпали на 3 атмосфери и ми се видя много. Намалих го на 2.4, понеже возеше като каруца, а и волана беше олекнал зверски и реших да го намаля. Сега ми харесва поведението, но се чудя дали не са много меки и да излязат балони.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На какво налягане е редно да се помпат гуми?!?
Collapse
X
-
Re: На какво налягане е редно да се помпат гуми?!?
maiden написа:Конкретно става въпрос за 195/50/15 размер на Типо?Понеже сложих 4 нови гуми Пирели с посочения размер и видях, че гумаджиите са ги напомпали на 3 атмосфери и ми се видя много. Намалих го на 2.4, понеже возеше като каруца, а и волана беше олекнал зверски и реших да го намаля. Сега ми харесва поведението, но се чудя дали не са много меки и да излязат балони.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E7%EE%F2към края на темата дори се разискват физичните закони на газовете
Коментар
-
///// написа:van_dal написа:И каква е далаверата от помпенето на гуми с азот?
Коментар
-
van_dal написа:И каква е далаверата от помпенето на гуми с азот?Азотът намалява износването на гумата, увеличава пробега и гумата не се влияе от климатичните условия. Азотът не позволява на гумата да загрява прекомерно и въпреки загрятата пътна настилка, гумите остават с нормална температура и налягане, друго предимство e при пробив на гумата напомпана с азот - тя спада по бавно от гумата напомпана с въздух.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
maiden написа:///// написа:van_dal написа:И каква е далаверата от помпенето на гуми с азот?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар