Здравейте, след около 16 майстора и сервиза правя последен опит да си съживя колата... Фиат Брава 1,9 JTD 1998 година. Карам колата от 2008 година, като до 2023 година се караше редовно и почнаха проблемите... Проблемите започнаха миналото лято със скъсан маркуч отвеждащ горивото до двигателя, като изкъпах двигателя с около 40 литра дизел на магистралата... Маркуча го смениха същия ден, но след няколко седмици започна да гасне при високи обороти ... Например при форсиране за изпреварване с окол 120 километра в час на магистрала макар и по нанадолно автомобила отведнъж изгасва и впоследствие пали доста трудно... Също и когато например с 90 километра в час се върне от 5-та на 4-та скорост отново същия проблем щом се качат оборотите. В едни момент колата спря да пали. Смени се клапан ... оправи се за няколко дни и пак почнаха проблемите при високи обороти. Смениха се датчици на рейла и на коляновия вал, смениха се свещи ... Почиства се горивната система и нищо ... Към днешна дата колата е с паднал акумулатор, защото не иска да превърти и да запали ... Та въпроса ми е някакви идеи за проблема и майстор, който му се занимава и си разбира от работата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат брава 1,9 JTD 1998 година ... гасне на високи обороти
Collapse
X
-
Явно не съм ги уцелил майсторите... Всеки майстор вика тая букса е много стара знаеш ли откога не ползваме такава ... Двама правиха диагностика според единия налягането на горивото било високо според другия било ниско ...Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
From the EAST to the WEST the FIAT is THE BEST!!!
Skoda Octavia Style/Vision 2.0 TDI-CR, 110kW, 150 hs, DSG, 2016
Коментар
-
Колега,във Стефаново има едно момче Боби който на тема дизел е доста чат.Няма стара букса,няма нова букса.Просто при хората при които си ходил досега са абсолютни некадърници,да не кажа нещастници гаражни които до вчера са бърникали лади и москали и изведнъж станаха разбирачи.Това гнп не е рециклирано от как е монтирано на колата,ремонтния комплект от бош киров е към 80 кинта.Всеки що годе цапащ си ръцете може да смени въпросните елементи на това гнп.Ако не ти се цапа същото гнп е и на стило и пунто 1,9жтд198mjet Bravo
Коментар
-
така е и за стигнах до извода че е ГНП, вероятно сте прави за сервизите ... относно Стефаново, ако за същото говорим защото в България има поне три населени места с това име мисля че преди години съм ходил ... Благодаря за добрите идеи ще ги приложа и дано дадат резултат.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с. 1999 г.
From the EAST to the WEST the FIAT is THE BEST!!!
Skoda Octavia Style/Vision 2.0 TDI-CR, 110kW, 150 hs, DSG, 2016
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар