Не знам как точно да формулирам въпроса за това ще опиша проблема.По време на движение при превключване на скорост блокира волана и светват лампичките на акомулатора и маслото.Случва се за съвсем кратко време (да кежем секунда), след което всичко се нормализира. Няма определен интервал или ситуация при каране.Приятел ме посъветва да я закараме на компютърна диагностика, но не можа да каже къде точно.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или пък знаете добро място за диагностика ще съм ви благодарен за помоща.Колата е Punto SX 1.2.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Пунто гасне при превключване на предавките.
Collapse
X
-
Тя колата ако му гасне, той щом е засилен колата ще върви и на скорост и пак ще има хидравлика и няма да му се втърдява волана. Но да светват и двете лапми - или ремък, или някой лагер задира и скоро ще блокира и ще имаш скъсан ремък, или наистина гасне и бързаш да натиснеш съединителя и тогава усещаш твърдия волан, защото вече не ти работи хидравликата. Кажи ако ти направи пак това но не натискай съединителя, волана пак ли е твърд, и всички други токови ли губиш по колата, или само това което си описал, лампа на акумулатора и маслото.Ама си писал и превключване, тогава ти падат оборотите, обърни внимание и на това - примерно караш с 2000 и натискаш съединителя да сменяш скорост, гледай като падат спират ли на 1000 или продължават така до нулата.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
-
И на мен ми гасне понякога Появява се главно като изключа от скорост и отнема гаста (примерно спирам на светофар) Случва се главно, когато я карам на гас и е по-загряла, но ми се е случвало и на бензин. Не ми е оставало време за диагностика ма и съм и свикнал, просто като изключвам подавам малко гас и после се нормализира (все пак педалите са близо и лесно и удобно се натиска и спирачката и гаста едновременно :Р ) Но проблема си остава, пък и жената не може да я кара такаPunto 1,2SX 75(MPI)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар