Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Пунто гасне при превключване на предавките.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Пунто гасне при превключване на предавките.

Не знам как точно да формулирам въпроса за това ще опиша проблема.По време на движение при превключване на скорост блокира волана и светват лампичките на акомулатора и маслото.Случва се за съвсем кратко време (да кежем секунда), след което всичко се нормализира. Няма определен интервал или ситуация при каране.Приятел ме посъветва да я закараме на компютърна диагностика, но не можа да каже къде точно.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или пък знаете добро място за диагностика ще съм ви благодарен за помоща.Колата е Punto SX 1.2.Благодаря предварително.

А чуваш ли да ти присвирва ремъка ?

Коментар

Май изгасва за малко и затова светват лампите. Колата има ли газ? Ако има при движение може да гасне? Не е лошо да се проверят свещите.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Прегледай и клеми на акумолатора,самия акумолатор...За това се сещам аз !!!
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

колата гасне... виж центровка, настройка на газ - ако си на пропан-бутан... може и моторче на празен ход да прави мизерии...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Няма газ, само на бензин си е. Не скърца и ремъка, ще я карам на диагностика но въпроса е къде...

Коментар

Тя колата ако му гасне, той щом е засилен колата ще върви и на скорост и пак ще има хидравлика и няма да му се втърдява волана. Но да светват и двете лапми - или ремък, или някой лагер задира и скоро ще блокира и ще имаш скъсан ремък, или наистина гасне и бързаш да натиснеш съединителя и тогава усещаш твърдия волан, защото вече не ти работи хидравликата. Кажи ако ти направи пак това но не натискай съединителя, волана пак ли е твърд, и всички други токови ли губиш по колата, или само това което си описал, лампа на акумулатора и маслото.Ама си писал и превключване, тогава ти падат оборотите, обърни внимание и на това - примерно караш с 2000 и натискаш съединителя да сменяш скорост, гледай като падат спират ли на 1000 или продължават така до нулата.
              Fiat Palio Weekend TD70
              ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

И на мен ми гасне понякога Появява се главно като изключа от скорост и отнема гаста (примерно спирам на светофар) Случва се главно, когато я карам на гас и е по-загряла, но ми се е случвало и на бензин. Не ми е оставало време за диагностика ма и съм и свикнал, просто като изключвам подавам малко гас и после се нормализира (все пак педалите са близо и лесно и удобно се натиска и спирачката и гаста едновременно :Р ) Но проблема си остава, пък и жената не може да я кара така
                Punto 1,2SX 75(MPI)

Коментар

Working...
                X