Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми при фиат брава сьс запалването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми при фиат брава сьс запалването

онзи ден във понеделник при високите температури излязох със колата около 16 часа. карах из града спирах запалвах проблеми никъкви. при едно от поредните спирания слезнах свърших си работата и отново опитах да запаля, но уви нямаше никой чуваше се изхвьрлянето на бендикса, но въобще не искаше да бафне. това ми го прави този номер за втори пьт извиках човек след 5 минутен опит да запали таман я закачихме за въжето и пробвах пак и тя запали. отидох веднага на стенд, стенда нищо не отчиташе всичко е във нормите даже прекалено. предложиха ми се от майстора няколко варианта първия го елиминирах, а именно катализатора, вчера го махнах. засега не ми е правила номера, но не знам дайте някъкви предположения, ако е имало някой с такъв проблем предстои ми дълго пътуване

Датчика на коляновия вал е проблема.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
      Съгласен с диагнозата на колегата,преди да го сменяш виж понякога буксата се ебава
      tipo 1.4
      tempra 1.8i.sw
      brava 1.6 16v
      kappa 2.0 20v

Коментар

Да, или кабела някъде да е протрит, но ако всичките му фиксатори са поместата си е малко вероятно.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT UNO 1.5

Коментар

И на мен го прави тоя номер.На 50-60 паления,един път неще,после като дам газ до дупка и върта пали,но много трудно.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

stanleyhacker написа:
            Тоя датичк на всички двигатели ли го има???
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

еми поне на тия двг с директното впръскване го има, иначе компа де да знае кога да фъцне горивце? Аз не разбрах дали стартера върти, защото ако не върти стартера, не мисля че тоя датчик има нещо общо в случая. А и да има проблем с него - нали трябва да се запише грешка?

Коментар

ogi28b написа:
                еми поне на тия двг с директното впръскване го има, иначе компа де да знае кога да фъцне горивце? Аз не разбрах дали стартера върти, защото ако не върти стартера, не мисля че тоя датчик има нещо общо в случая. А и да има проблем с него - нали трябва да се запише грешка?
                Оги, тук грешиш - датчик колянов вал не знайно защо но не записва грешка Нали се сещаш, че и аз имах тоя проблем - дадох бадева 36 лв. Никакви грешки, нищо, на да...Ама като турнах новия и ... драснах, палнах и няма проблеми
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ами на едно приятелче на хлОпела му записваше грешка на коляновия, и затова си мислех че на всички записва. А това е важен датчика, защо да не записва, кой знае... Или пък е от този тип грешки, които се зануляват без специален софтуер, със снемане на клемата на акум.

Коментар

В случая датчика, не че не дава сигнал, ами прекъсва и компа не намира горна мъртва точка там където е и измества момента на запалване. И аз трябва да сменям, но не знам кога. При мен като го направи превключвам на газ и тя изпатква веднъж през филтъра и запалва. Явно газта е по-малко чувствителна към момента на запалване от бензина. На бензин върти все едно няма искра или бензин. Понякога забива стартера. Абе все неприятни неща, но тоя датчик не е 5-6 лв. да ги дам още сега.
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                    X