Здравейте, вчера скочих в малко по-голяма дупка и нещо издрънча. Като погледнах отдолу имаше някаква черна кутия(спукана от от преди това и омаслена отвътре). Падала е и друг път явно, защото е била вързана с миши опашки. Кутията е към не много дебел маркуч, който влиза в дебел маркуч(мисля, че на въздушния филтър). Както си личи от описанието не разбирам много и въпросът ми е каква може да е тази кутия и може ли да направи голям проблем? Прикачвам и снимка, ако може да помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черна омаслена кутия на стило 1.9jtd
Collapse
X
-
В тази кутия се събира масло от картерните газове. Като е била нова е била твърдо закачена за кутията на филтъра,след това се е отделила и затова е вързана със свински опашки. не е хубаво да е пробита защото е закачена между филтъра и входа на турбото след дебитомера. Ще лъже ЕКУ за влезналия в двигателя въздух и ще влиза прах и мръсотия в турбината,което може да я унищожи.
- 1 like
-
kiriluz1 написа: Преглед на мнениетоВ тази кутия се събира масло от картерните газове. Като е била нова е била твърдо закачена за кутията на филтъра,след това се е отделила и затова е вързана със свински опашки. не е хубаво да е пробита защото е закачена между филтъра и входа на турбото след дебитомера. Ще лъже ЕКУ за влезналия в двигателя въздух и ще влиза прах и мръсотия в турбината,което може да я унищожи.
Коментар
-
Rado02 написа: Преглед на мнението
А ако намеря здрава и я сменя трябва ли да се прави нещо друго?
- 1 like
Коментар
-
Това е резонаторна кутия. Нищо не събира, само служи като въздушен демпфер за да обира пулсациите на въздуха преди турбината. Може и без нея, но с нея ДВГ работи малко по-добре в ниските обороти - някак си по-меко.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа: Преглед на мнениетоТова е резонаторна кутия. Нищо не събира, само служи като въздушен демпфер за да обира пулсациите на въздуха преди турбината. Може и без нея, но с нея ДВГ работи малко по-добре в ниските обороти - някак си по-меко.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа: Преглед на мнениетоТова е резонаторна кутия. Нищо не събира, само служи като въздушен демпфер за да обира пулсациите на въздуха преди турбината. Може и без нея, но с нея ДВГ работи малко по-добре в ниските обороти - някак си по-меко.
- 1 like
Коментар
-
kiriluz1 написа: Преглед на мнението
Маслото е от картерните газове,аз не съм видял 1,9 jtd без тази кутия да е омазана с масло и да резонаторна е и може без нея,но не е добре с нея пробита.
Коментар
-
Rado02 написа: Преглед на мнението
И последно дали ще може линк към такава кутия , защото каквото и да търся ми излизат за въздушни филтри
"КУТИЯ ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР К-Т FIAT STILO/BRAVO 1.9 JTD 2007- 55184947 / 46807188 / 46783555 в Резервни Части в гр. София - ID34744743 — Bazar.bg" https://m.bazar.bg/obiava-34744743/k...07188-46783555Последна редакция от kiriluz1; 14.11.2022, 11:39.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар