Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира номера на двигателя на Гранде Пунто 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намира номера на двигателя на Гранде Пунто 1.4

Извинявам се, ако не е тук мястото на темата или вече я има във форума. Предстой ми регистрация в КАТ и искам да знам къде се намира номера на двигателя на Гранде Пунто 1.4?

Повечето фиати нямат номер на двигателя
    пише се в талона - без номер

Коментар

Кои са тези "повечето"?

Защо съм имал винаги номер на двигател, с 1.4 T-jet на Браво, 1.4 на Темпра, 2.4 JTD на Мареа, 1.9 JTD на Стило, Пунто, 1.9 JTDm на Croma?

От "повечето" ли е 1.4 на Гранде, или е от тези?

Click image for larger version  Name:	image069-6.jpg Views:	0 Size:	39,3 KB ID:	2757929
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Съгласен съм с мнението на колегата Tempras за наличието на № на двигателя в моделите на FIAT.
        Всички коли излизат от заводите на FIAT с номер на двигателя включително Grande Punto-то за което става въпрос в темата.

В отделни случаи, обаче органите на КАТ имат право да впишат колата и "Без номер" в талона, но това e тема за друг раздел във форума. Най-често вписването "Без номер" в талона на колата е свързано с това, че номера на двигателя е в известна степен нечетим например заради корозия.

Номера на двигателя при Grande Punto(1.2 8v -1.4 8v - 1.4 16v - 1.4 16v T-Jet) е щампован върху цилиндровия блок, от страната на ангренажния ремък в близост до изпускателния колектор.

https://4cardata.info/elearn/199/2/1...0002/199000033

Click image for larger version  Name:	199000008.png Views:	0 Size:	21,4 KB ID:	2757945
        Последна редакция от FIRE 8V; 25.10.2022, 22:28.
        Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
        Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
        Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
        Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Преди месец регистрирах Пунто Ево 1,4 бензин.В талона пише"без номер". Стана ми странно,защото съм имал Крома,Стило и Браво и на всички тях си имаше номер,но сега на пунтото е без.
          Ланча Капа 2,0 VIS
          Фиат Крома 1,9 multijet 185 к.с. ремап

Коментар

Преди месец регистрирах Пунто Ево 1,4 бензин. В талона пише "без номер". Стана ми странно, защото съм имал Крома, Стило и Браво и на всички тях си имаше номер, но сега на пунтото е без.
            Не им се занимава на тия в халето да го търсят или ако е леко корозирал, никой не се занимава да го трие. Имах Нисан Х-Трейл и на него бяха писали "без номер". Та за това питам, аз да си знам, а тия в халето да пишат каквото искат. Преди 15 години имах Мареа и на нея си пишеше номер на двигател.

Коментар

Браво 1.4 2009г., номера е под този на рамата.
              Прикачени файлове
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Писаха го без номер, защото трябваше да се сваля ламарината над колектора и те така...

Коментар

От доста години в Европа , а отскоро и в БГ , е прието че двигателя е консуматив.
                  Сменя се често и е безмислено да се пише номер.

Коментар

Working...
                  X