Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

авт. Скоростна кутия Freemont - p0868

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

авт. Скоростна кутия Freemont - p0868

Здравейте, колата е fiat freemont 2.0mjet автомат. Скоростната кутия е Ultradrive 62te.От известно време започна произволно да регистрира грешка P0868-ниско налягане. Светва лампата за чека на мотора, но няма никаква промяна в поведението на колата. Кутията работи нормално, не влиза в авариен режим и няма никакви аномалии. Изтривам грешката и така след 2-3хил.км.,а може и след 200 км. светва пак.До сега за 2 месеца е светвала 3 пъти. Гледам живи данни на искано и реално налягане и винаги е в норма. Явно моментно нещо се случва,ще мина и в някой сервиз, но при положение, че грешката няма да я има в момента на прегледа нз дали има смисъл. Препоръчайте и сервиз за Пловдив от който сте доволни. Мерси!

Маслото и филтъра са сменени. Нивото е проверено и е в норма. Дори беше високо и източиха 300гр.,но след 1500 км пак светна лампата.

Коментар

https://www.drive2.ru/l/605997483989943023/

Коментар

Пиши после какви пари излиза замяната на соленоиди или цялото тяло.
        За протокола.
        На семейният Фриймонт правиха пълен ремонт всичко без клапанното тяло и излезе 4000лв с вкл. монтаж, демонтаж кутия, масла и филтри.
        В Пазарджик.
        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Колега в Пазарджик в kptransmission ли правихте ремонта? Какъв беше проблема и сега доволни ли сте от кутията? Смяташ, че трябва да сменям датчик за налягане ли или клапанно тяло?

Коментар

Колеги никой друг ли не може да се включи по темата? За сега не ми се бара, понеже всичко си работи нормално и грешката не я регистрира и по 30 дни понякога.Вече близо 2000км не е светвала.

Коментар

При Жоро / gal 76 ходи ли ?
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не колега, не съм ходил никъде за сега. Кой е този човек? В момента съм на море и както казах искам да проследя по-точно кога се получава грешката. До морето сега маслото не е загрявало повече от 84 градуса и грешки не е давала кутията. Имам съмнения, че като загрее много маслото, може тогава да генерира грешката.

Коментар

valioboy написа: Преглед на мнението
                  Не колега, не съм ходил никъде за сега. Кой е този човек? В момента съм на море и както казах искам да проследя по-точно кога се получава грешката. До морето сега маслото не е загрявало повече от 84 градуса и грешки не е давала кутията. Имам съмнения, че като загрее много маслото, може тогава да генерира грешката.
                  https://www.fiatforum.bg/forum/%D0%B...B0%D1%81%D1%82
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Здравейте, да продължа малко темата. Проблема се задълбочава, преди 2 дни ми излезе и грешка п1745. Тя гласи прекалено високо налягане за прекалено дълго време или доколкото разбрах около 2000 мили. Някой имал ли е такъв проблем, купил съм двата соленоид-а епц и тцц, но още не съм ги сменил. Как смятате двете грешки дали са генерирани от тези 2 соленоида, които мисля да сменя. Забравих да кажа, че при запис на тази грешка кутията остана на 2-ра предавка и не превключвa докато не се нулират VLP counters.

Коментар

Маслото и филтъра са сменени. Нивото е проверено и е в норма. Дори беше високо и източиха 300гр.....
                      Не колега, не съм ходил никъде за сега. ...
                      Никъде не си ходил , пък провериха, смениха , източиха.
                      Ако пишеш по-ясно , предполага се - ще получиш по-добър изход.

Къде ти провериха и смениха маслото?
                      Живите данни гледал ли си при светване на грешка?

Коментар

След като купих колата в сервиза в който си поддържам колите я обслужих.Тогава сменихме и масло и филтър на кутията. След около 1 година започна да регистрира тази грешка п0868 и отидох пак да проверим нивото. Провериха и се оказа, че е дори леко високо. Вчера го измерих сам и нивото си е в норма. Купил съм щеката и правя замерването точно. Живи данни четохме със записана грешка, но колата тогава минава в нещо като авариен режим и превключва на 110 и съответно на 60 пси налягане. След изтриване започва да си измерва налягането и си отчита. Сервиза в който си поддържам колата е в Крумовград и едва ли го знаете, затова не споменавам името му.

Коментар

Днес се поразрових и мисля, че грешката п1745 е генерирана понеже карам от доста време с грешка п0868. Купил съм двата соленоида от темата в руската статия и мисля вече да запиша час и да ги сменим и ще видим.

Коментар

При смяната на соленоидите е добре да смениш пак филтъра и маслото.

Коментар

Не виждам смисъл,при положение, че маслото е чисто, няма стружки и е на 10 хил.км.Също така и филтъра е на 10 хил. Ще преценя като свалим картера, ако има мръсотия или отлагания ще ги сменя. Филтъра който съм сложил в момента си е на мопар и беше към 200 лв.

Коментар

Working...
                              X