Здравейте, колата е fiat freemont 2.0mjet автомат. Скоростната кутия е Ultradrive 62te.От известно време започна произволно да регистрира грешка P0868-ниско налягане. Светва лампата за чека на мотора, но няма никаква промяна в поведението на колата. Кутията работи нормално, не влиза в авариен режим и няма никакви аномалии. Изтривам грешката и така след 2-3хил.км.,а може и след 200 км. светва пак.До сега за 2 месеца е светвала 3 пъти. Гледам живи данни на искано и реално налягане и винаги е в норма. Явно моментно нещо се случва,ще мина и в някой сервиз, но при положение, че грешката няма да я има в момента на прегледа нз дали има смисъл. Препоръчайте и сервиз за Пловдив от който сте доволни. Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
авт. Скоростна кутия Freemont - p0868
Collapse
X
-
Не колега, не съм ходил никъде за сега. Кой е този човек? В момента съм на море и както казах искам да проследя по-точно кога се получава грешката. До морето сега маслото не е загрявало повече от 84 градуса и грешки не е давала кутията. Имам съмнения, че като загрее много маслото, може тогава да генерира грешката.
Коментар
-
valioboy написа: Преглед на мнениетоНе колега, не съм ходил никъде за сега. Кой е този човек? В момента съм на море и както казах искам да проследя по-точно кога се получава грешката. До морето сега маслото не е загрявало повече от 84 градуса и грешки не е давала кутията. Имам съмнения, че като загрее много маслото, може тогава да генерира грешката.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Здравейте, да продължа малко темата. Проблема се задълбочава, преди 2 дни ми излезе и грешка п1745. Тя гласи прекалено високо налягане за прекалено дълго време или доколкото разбрах около 2000 мили. Някой имал ли е такъв проблем, купил съм двата соленоид-а епц и тцц, но още не съм ги сменил. Как смятате двете грешки дали са генерирани от тези 2 соленоида, които мисля да сменя. Забравих да кажа, че при запис на тази грешка кутията остана на 2-ра предавка и не превключвa докато не се нулират VLP counters.
Коментар
-
valioboy написа: Преглед на мнениетоМаслото и филтъра са сменени. Нивото е проверено и е в норма. Дори беше високо и източиха 300гр.....valioboy написа: Преглед на мнениетоНе колега, не съм ходил никъде за сега. ...
Ако пишеш по-ясно , предполага се - ще получиш по-добър изход.
Къде ти провериха и смениха маслото?
Живите данни гледал ли си при светване на грешка?
Коментар
-
След като купих колата в сервиза в който си поддържам колите я обслужих.Тогава сменихме и масло и филтър на кутията. След около 1 година започна да регистрира тази грешка п0868 и отидох пак да проверим нивото. Провериха и се оказа, че е дори леко високо. Вчера го измерих сам и нивото си е в норма. Купил съм щеката и правя замерването точно. Живи данни четохме със записана грешка, но колата тогава минава в нещо като авариен режим и превключва на 110 и съответно на 60 пси налягане. След изтриване започва да си измерва налягането и си отчита. Сервиза в който си поддържам колата е в Крумовград и едва ли го знаете, затова не споменавам името му.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар