Някой знае ли как точно се процедира с антибактериален спрей за профилактика на климатика? Флакона се изспръсква при работещ климатик от мястото на филтъра за климатика или нещо подобно?Предварително благодаря за разясненията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
антибактериален спрей
Collapse
X
-
Значи флакона си има тънко маркуче дълго около 50см. При изключен климатик и вентилатор на отоплението вкарваш маркучето на спрея до край в един от централните дифузьори (решетки) вътре в купето ,тези по средата на таблото,пръскаш няколко секунди и изтегляш маркучето пръскайки. Повтаряш същото и с крайните вентилационни отвори на таблото. Обикновенно спрея е 250мл. и се използва докрай .След това поне 1 час не се пуска климатика или вентилатора. Хубаво е преди всяко лято да се прави това. Един приятел беше 3 дена с температура заради тези бактерии от климатроника на БМВ-то му. Ако се усеща миризма на застояла вода - пръскането е наложително!
-
Абе,хора не се лъжете ,че можете да убиете бактерии,плесени или гъби просто с едно напръскване,независимо какъв е спрея!Дори и да убиете част от тях,при следващото пускане на климатика,те пак ще са там!Да не говорим ,че винаги част от микрорганизмите са споролирали и е възможно да бъдат убити само от действиети на комплекс от фактори-напр.висока темп.,налягане ,Ph т.н.Това е все едно да миеш всеки път кенефа с препарат,но той ще бъде с намалено количество бактерии само до следващото ходене по малка или голияма нужда!Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
dr_wolfy написа:Абе,хора не се лъжете ,че можете да убиете бактерии,плесени или гъби просто с едно напръскване,независимо какъв е спрея!Дори и да убиете част от тях,при следващото пускане на климатика,те пак ще са там!Да не говорим ,че винаги част от микрорганизмите са споролирали и е възможно да бъдат убити само от действиети на комплекс от фактори-напр.висока темп.,налягане ,Ph т.н.Това е все едно да миеш всеки път кенефа с препарат,но той ще бъде с намалено количество бактерии само до следващото ходене по малка или голияма нужда!Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
pinko168 написа:dr_wolfy написа:Абе,хора не се лъжете ,че можете да убиете бактерии,плесени или гъби просто с едно напръскване,независимо какъв е спрея!Дори и да убиете част от тях,при следващото пускане на климатика,те пак ще са там!Да не говорим ,че винаги част от микрорганизмите са споролирали и е възможно да бъдат убити само от действиети на комплекс от фактори-напр.висока темп.,налягане ,Ph т.н.Това е все едно да миеш всеки път кенефа с препарат,но той ще бъде с намалено количество бактерии само до следващото ходене по малка или голияма нужда!Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
И какво излиза - "климатиците са опасни за вашето здраве". Извинявайте обаче не може да няма решение. Какво казват производителите, я някой знаещ да каже.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:И какво излиза - "климатиците са опасни за вашето здраве". Извинявайте обаче не може да няма решение. Какво казват производителите, я някой знаещ да каже.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:kiro_of_the_day написа:И какво излиза - "климатиците са опасни за вашето здраве". Извинявайте обаче не може да няма решение. Какво казват производителите, я някой знаещ да каже.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Точно каде е не знам но бих те насочил каде да търсиш .Намира се някаде кадето влизат тръбите на радияторчето на парното ,но мосля че отворите са два поне така бяха коментирали из форума.Моля те кажи какви са резултатите от спрея че и аз се каня когато имам свободно време да направя същата процедура.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
..верно! аз не съм забелязал като ми е работил климатика да намирам капки вода под колата може и моя да е запушен, Я някои знае ли го къде е този дренажен отвор с сигурност да не разглабям на зула да го търся?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
....хубууу ся, едно време москвича ми като нямаше поленов филтър та кво? нитое миришел ни нищо, накрая ще го махна като на ланчата и ще изчезнат всички миризми там съм само с една тънка вата колкото да не гълта боклуци вентилатора.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар