Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на поленов филтър на Палио!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на поленов филтър на Палио!

Вчера с триста зора успях да си сменя поленовия филтър. Никъде не видях някой друг да е правил такова чудо. И май има защо. Забутан е на такова място, че за да го извадиш, трябва да го вадиш със злоба и да го кривиш и гънеш. А слагането е по още по гаден начин, защото гледаш да не го счупиш. Моя е от най-тънките и ми разката фамилията. Половината табло разглобих за да имам две ръце и светлина. На workshopa който имам , там е даден как с една ръка го вадиш спокойно. Нищо подобно. Забутан е от страната на водача, на нивото на приборите за управление на въздуха и вентилатора. Всичко пречи - кормилната уредба, въздухоотвода за лявата страна на шофьора, и т.н. Интересно обаче защо в тоя форум никой не пише за тия модели коли, само аз ли имам? И само аз ли съм в тоя форум с тази и се опитвам да правя нещо по нея? Или са "прекалено здрави" и не се чупят.п.с. Имам чувството че само аз си задавам въпроси за модели и сам си ги оправям.Нека ако някой е успял тая процедура да я направи с по малко главоболия да пише как?
    Fiat Palio Weekend TD70
    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Колега и аз имам подобно :D
    Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

колега и аз го смених моя ,но без да разглобявам таблото - просто наврях се при педалите и с една ръка го измъкнах е при слагането видях повечко зар Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 И аз карам1,7 тд и ако искаш да обменим инфирмация за колите пиши.
      Фиат завинаги!!!!
      Фиат Типо-1.4 75кс.
      Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
      фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта

Коментар

lz2rmi: Понякога някои колеги не смятат за разумно да споделят опит/мъки/преживявания с колите си. А други просто не сменят поленовия филтър. Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
          Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.
          Шегуваш се, нали? У вас, на затворени прозорци, ако си включиш вентилатор да ти върти въздуха, откъде ще смуче въздух?И при колите така. Въртиш един и същ въздух в купето, като го прекарваш или през радиатора на парното, или през радиатора на климатика. А пък Palio са пословично здрави коли. За какво им е на хората да влизат по форуми за взимопомощ? :D
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
            jenshen73 написа:
            Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.
            Шегуваш се, нали? У вас, на затворени прозорци, ако си включиш вентилатор да ти върти въздуха, откъде ще смуче въздух?И при колите така. Въртиш един и същ въздух в купето, като го прекарваш или през радиатора на парното, или през радиатора на климатика. А пък Palio са пословично здрави коли. За какво им е на хората да влизат по форуми за взимопомощ? :D
            Изобщо не се шегувам. У нас като пусна климатиците - знам от къде въртят въздуха и съм тунинговал филтрите. Ама в колата не знам от къде влиза, знам само от къде излиза. Искам да бодна един филтър и там от където влиза въздуха на купето, че да се развърти през вентилацията... не може да влиза "отвсякъде"...
            Steliyan's Life!

Коментар

Виждал ли си вентилатор в стая с филтър? Наистина не мога да те разбера.
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

palio 2004 g http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...773&highlight=
                petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

simeon3000 написа:
                  Виждал ли си вентилатор в стая с филтър? Наистина не мога да те разбера.
                  Е какво не можеш да разбереше бе пич? Най-малката стая у дома е 9м2. Климатика ми има 2 (два) филтъра.Що да не искам да си сложа филтър в купето и най-вече защо да продължавам да дишам прахоляка който вкарвам с обувките си?? Не мога всеки ден да ходя на мивка... нито да я прахосмуча всеки ден... просто искам филтър, който да филтрира "оборотния" въздух.
                  Steliyan's Life!

Коментар

Ами не съм много сигурен, ама по принцип филтъра при мен е на изхода на вентилатора. Т.е. - няма значение кой въздух смучи, винаги минава през филтъра. Може и твоя да е така. При мен като легна от страната на шофьора, отдолу и се вижда клапата и може да се види кога е отворена и кога е затворена. А за палиото, ами здравичка е засега, да чукам на дърво, че като гледам скоро няма да има друга така че тая трябва да ме държи .И колегата където даде линка за смяната на филтъра на палиото - при мен не е от там. 100 %. И няма никакви болтове или видии. Пластмасов капак с щипки, след това ако дърпане и усукване и мосле същото с още повече усукване и мам... Моя е най-тънкия - около 3мм. Сложих активен въглен от хитко, ама засега не усещам кой знае каква разлика от него.
                    Fiat Palio Weekend TD70
                    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Working...
                    X