Вчера с триста зора успях да си сменя поленовия филтър. Никъде не видях някой друг да е правил такова чудо. И май има защо. Забутан е на такова място, че за да го извадиш, трябва да го вадиш със злоба и да го кривиш и гънеш. А слагането е по още по гаден начин, защото гледаш да не го счупиш. Моя е от най-тънките и ми разката фамилията. Половината табло разглобих за да имам две ръце и светлина. На workshopa който имам , там е даден как с една ръка го вадиш спокойно. Нищо подобно. Забутан е от страната на водача, на нивото на приборите за управление на въздуха и вентилатора. Всичко пречи - кормилната уредба, въздухоотвода за лявата страна на шофьора, и т.н. Интересно обаче защо в тоя форум никой не пише за тия модели коли, само аз ли имам? И само аз ли съм в тоя форум с тази и се опитвам да правя нещо по нея? Или са "прекалено здрави" и не се чупят.п.с. Имам чувството че само аз си задавам въпроси за модели и сам си ги оправям.Нека ако някой е успял тая процедура да я направи с по малко главоболия да пише как?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на поленов филтър на Палио!
Collapse
X
-
колега и аз го смених моя ,но без да разглобявам таблото - просто наврях се при педалите и с една ръка го измъкнах е при слагането видях повечко зар Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 И аз карам1,7 тд и ако искаш да обменим инфирмация за колите пиши.Фиат завинаги!!!!
Фиат Типо-1.4 75кс.
Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта
Коментар
-
lz2rmi: Понякога някои колеги не смятат за разумно да споделят опит/мъки/преживявания с колите си. А други просто не сменят поленовия филтър. Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:jenshen73 написа:Аз пък искам схема за Мареа от къде дърпа въздуха, когато е само на вътрешна циркулация - да сложа и там един филтър.Steliyan's Life!
Коментар
-
petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
simeon3000 написа:Виждал ли си вентилатор в стая с филтър? Наистина не мога да те разбера.Steliyan's Life!
Коментар
-
Ами не съм много сигурен, ама по принцип филтъра при мен е на изхода на вентилатора. Т.е. - няма значение кой въздух смучи, винаги минава през филтъра. Може и твоя да е така. При мен като легна от страната на шофьора, отдолу и се вижда клапата и може да се види кога е отворена и кога е затворена. А за палиото, ами здравичка е засега, да чукам на дърво, че като гледам скоро няма да има друга така че тая трябва да ме държи .И колегата където даде линка за смяната на филтъра на палиото - при мен не е от там. 100 %. И няма никакви болтове или видии. Пластмасов капак с щипки, след това ако дърпане и усукване и мосле същото с още повече усукване и мам... Моя е най-тънкия - около 3мм. Сложих активен въглен от хитко, ама засега не усещам кой знае каква разлика от него.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар