само информативно да знаят колегите, защото се шири грешно менние за термостатите на двг 1.6 16V - свалих моя оригиналния термостат "бер" и по принцип ако се продаваще или ако се намери само термостатче се навива в тялото. на новия ми същата марка там където рябва да е резбата е капсуловано. така че, колеги, ако потърсите предполагам ще се намери само темостатчето хем на много прилична цена, хем лесно сменящо се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостата на 1.6 16V се разглобява
Collapse
X
-
Той добре се разглобява,но според мен не се продава термостатчето отделно,като ремонтен комплект.Навсякъде е даден като едно тяло.Освен това задната част на термостатчето запушва едно маркучле при отваряне и това допълнително усложнява нещата.Варианта за мен е един.Смяна с нов и то оригинален,а не преправен.Това ще се случи есента,защото сега са си жеги и без това :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
dudulia написа:Той добре се разглобява,но според мен не се продава термостатчето отделно,като ремонтен комплект.Навсякъде е даден като едно тяло.Освен това задната част на термостатчето запушва едно маркучле при отваряне и това допълнително усложнява нещата.Варианта за мен е един.Смяна с нов и то оригинален,а не преправен.Това ще се случи есента,защото сега са си жеги и без това :DLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Според мен никога не се е продавало само термостатчето.Разликата в цената е огромна и нали се сещащ че срещу 300 грама алуминий взимат в пъти повече пари.Просто няма как да отлеят термостата в тялото и затова го монтират чрез навиване на резба. :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар