Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в

моля кажете ми къде се мери и какви са стойностите, които трябва да измеря на ламбдата. след това смятам да я откача, защото не карам на бензин, а само паля и тя най-вероятно е заминала и много кофти стана вече едвам паля, а на газ не ме бърка... дайте мнения, особенно по първата част на въпроса с меренето
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Re: Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в

Коментар

pakumba написа:
      моля кажете ми къде се мери и какви са стойностите, които трябва да измеря на ламбдата. след това смятам да я откача, защото не карам на бензин, а само паля и тя най-вероятно е заминала и много кофти стана вече едвам паля, а на газ не ме бърка... дайте мнения, особенно по първата част на въпроса с меренето
      Точно на задната стена на коша има една пластмасова ЧЕРНА кутия( не тази която е на въздуховода ако я имаш ) в която влизат и излизат кабели и маркучета ( там ти е също МАП сензора)!След като махнеш капака има два винта отгоре дет се развиват някъде в долната част трябва да намериш един бял Кабел които ти идва отдолу( тоз които идва от Ланда сондата )! Там някъде трябва да има един куплунг също от където да мойе да се разединява сондата. Кабела които идва от долу е 4 кабелчета под общата изолация! 2бели 1 чер и 1 сив!Ако не ме лъже памета СИВИЯ е твоя кабел!Земаш един мултицед и леко пробиваш излоцииката може и с някоя топлиика! там закача единия щекер на мултицета а другия на маса! И те така Напрежение мериш еиии Трябва да се мени постояно от 0,1 до 0,9 Волта!Колкото до сондата мен ако питаш си е нужна винаги нищо че караш на газ!!! Поне при мен се беше прецакала и имах проблеми щот се беше шаштисал компа!

Коментар

чак сега намерих снимкаАко не знаеш там в тая кутиика ти едното реле и един предпазител на Безниновата помпа
        Прикачени файлове

Коментар

да, добре познавам тази кутийка скоро си слагах реле за да спира бензиновата помпа. разбрах. благодаря ти за информацията.
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

idm написа:
            pakumba написа:
            Точно на задната стена на коша има една пластмасова ЧЕРНА кутия( не тази която е на въздуховода ако я имаш ) в която влизат и излизат кабели и маркучета ( там ти е също МАП сензора)!След като махнеш капака има два винта отгоре дет се развиват някъде в долната част трябва да намериш един бял Кабел които ти идва отдолу( тоз които идва от Ланда сондата )! Там някъде трябва да има един куплунг също от където да мойе да се разединява сондата. Кабела които идва от долу е 4 кабелчета под общата изолация! 2бели 1 чер и 1 сив!Ако не ме лъже памета СИВИЯ е твоя кабел!Земаш един мултицед и леко пробиваш излоцииката може и с някоя топлиика! там закача единия щекер на мултицета а другия на маса! И те така Напрежение мериш еиии Трябва да се мени постояно от 0,1 до 0,9 Волта!Колкото до сондата мен ако питаш си е нужна винаги нищо че караш на газ!!! Поне при мен се беше прецакала и имах проблеми щот се беше шаштисал компа!
            Колега,не сивия а черния проводник е този на който ще се появи измервания сигнал от ламбда сондата.Иначе всичко което си описъл е точно така.

Коментар

А сондата трябва ли да е закачена?Иначе компа няма ли да влезне в авариен режим и да обогати сместа?
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

да ама само на бензин което мен не ме интересува щото нямам ламбда контрол и на бенз само паля не карам
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  да ама само на бензин което мен не ме интересува щото нямам ламбда контрол и на бенз само паля не карам
                  Покараи без сонда и ще разбереш за какво говоря

Коментар

това ли е конектора на ламбдата?
                    Прикачени файлове
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това изглежда да бъде,обаче при теб се забелязват и някакви следи от късо
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                        Това изглежда да бъде,обаче при теб се забелязват и някакви следи от късо
                        няма късо там е вързано нещо за газовата разни емулатори и симулатори и т.н. а малко отгоре на бушоните днес аз рязах и навивах малко бяла лента, няма късо
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                        X