Карам Фиат Пунто. Искам да си сменя ангренажния ремък, и се бях насочил към Вантотрейд, но почнах да се чудя като прочетох всичките + и - за него. Освен това има някоко проблема които аз смятам за проблеми и незнам дали са: Като завъртя волана до крайно ляво или дясно се чува един много странен шум(едно "съскане" все едно издиша нещо), това нормално ли е? Друго което ми прави впечатление е 4е около гарнитурата на двигателя има масло, не е много и затова незнам дали е нужно да я сменям или може да карам и така. И другият проблем ми е със съединителя незнам точно как да обясня проблема с него но иа моменти в които съдинителя си го натискам нормално до долу, но има момнети в които ми запира някъде по средата и трябва да упражня малко сила за да го натисна и ме е малко шубе да не скъсам нещо. Като покарам колата на дълъг път без да го изпилзван няма проблеми когато ми се наложи е ОК но тук в София на сфетофарите като натискам съединителя всеки път си мисля 4е ще съм до тук. Дайте някаква литература за Fiat Punto 1.2-1998, искам да знам малко повече неща за колата си а не да разчитам само на майсторите, не съм толкова за парите къде 10-20 лв повече или по малко но поне после като си я взимаш да знаеш че няма да има проблеми поне с това което са ти оправили
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса относ Punto
Collapse
X
-
Re: Няколко въпроса относ Punto
lamarin1 написа:Като завъртя волана до крайно ляво или дясно се чува един много странен шум(едно "съскане" все едно издиша нещо), това нормално ли е?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
-
Re: Няколко въпроса относ Punto
lamarin1 написа:Друго което ми прави впечатление е 4е около гарнитурата на двигателя има масло, не е много и затова незнам дали е нужно да я сменям или може да карам и така.lamarin1 написа:И другият проблем ми е със съединителя незнам точно как да обясня проблема с него но иа моменти в които съдинителя си го натискам нормално до долу, но има момнети в които ми запира някъде по средата и трябва да упражня малко сила за да го натисна и ме е малко шубе да не скъсам нещо.Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
Да за съшата гарнитура става дума. Теча наистина не е голям, но като я копувах май нямаше масло по двигателя и наскоро като отворих капака ми направи впечатление и се изплаших. За съединителя пробвах да смажа жилото но не помага сега май идва ред на смяната Благодаря Лесно ли се сменя жилото, може ли да стане и без майстор
Коментар
-
Не знам как е на пунто жилото. На типото си го сменях сам и никак не е сложно. По-скоро е досадно защото се завирах под кормилото, а и откъм двигателя няма много място за бъркане. Предполагам че отдолу достъпа е по-лесен, затова е хухбаво на канал да стане.FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
Колкото и да не ми се ще но ще ти кажа тъжната вест че това е 99%съединител.И аз задавах същия въпрос пролетта но уви трябваше да го сменя.На различните магазини е различна цената .Комплекта почва от 90лв та до 150лвКомплект това са феродов диск притискателен диск и лагер .Около 50 лв е смяната.Предполагам че километража ти показва между 120 000 и 150 000 км. Жилото много лесно се проверява дали е здраво.Вдигаш предния капак и развиваш гайката на края на жилото докрай и изваждаш края на жилото от ръчката за съединителя. После хващаш с едната ръка самото жило а с другата държиш бронята му и като вкарваш и изкарваш жилото ще разбереш лесно ли се движи или заяда.Ако заяда то жилото е за смяна но движи ли се леко отиде коня в ряката.. Ще ти се изпразни джоба за Нова година Лошо ! Много лошо Седларов!
Коментар
-
коцев написа:Колкото и да не ми се ще но ще ти кажа тъжната вест че това е 99%съединител.И аз задавах същия въпрос пролетта но уви трябваше да го сменя.На различните магазини е различна цената .Комплекта почва от 90лв та до 150лвКомплект това са феродов диск притискателен диск и лагер .Около 50 лв е смяната.Предполагам че километража ти показва между 120 000 и 150 000 км. Жилото много лесно се проверява дали е здраво.Вдигаш предния капак и развиваш гайката на края на жилото докрай и изваждаш края на жилото от ръчката за съединителя. После хващаш с едната ръка самото жило а с другата държиш бронята му и като вкарваш и изкарваш жилото ще разбереш лесно ли се движи или заяда.Ако заяда то жилото е за смяна но движи ли се леко отиде коня в ряката.. Ще ти се изпразни джоба за Нова година Лошо ! Много лошо Седларов!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колега Коцев, аз мойто Пунто го търкалях 3 години, направих му 80К километра, е нормално - сменях съединител, всичко излезе около 180 лв ( 100 лв дисковете и лагера, 80 лв труд ).Какво да кажат например собствениците на Ауди 80 където подобна операция излиза към 500 лв?И още - аз също имах Уно (сега е при баща ми) ама Пунтото е пъъъти над него, така че наистина - какво му е голямото разочарование?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ех момчета ! Не че чак толкова много се оплаквам но предишните ми коли не са правили такива магарии.Както казвах и по рано 11 години карах Уно 1.3 дизел . Голяма машина беше и още ме е яд що го продадох.5л нафта в града гореше.Парно за образец.Няма стъкла да се потят.Налетях на Пунтото като го гледам каква кукла е по е широка от Уното но постепенно взе да ми се убива мерака.Най вече съжалявам че не е дизел.Сина ми сега си купи Алфа Ромео мисля 156 беше на 5 години дизел е те това е кола :D . А за Пежо 106 също мога да кажа хубави думи защото съм докарвал от Чехия такова 1.1 бензин и вървеше чудесно.Тъй като се занимавам с ремонт на телевизори то съм стигнал до заключението че от всяка марка телевизори има бактисали от ремонт клиенти и от всяка марка има доволни и предоволни.Така е и при колите .Верно е че ще има някой доволни то Пунто но е верно че има и много като мене които остават недоволни.Може би очакванията ми за него са били твърде високи затова оставам разочарован .Ако се оправи пак ще бъде -Синята стрела :D пък ако не добие съзнание ще си остане пак --голямото разочарование.
Коментар
-
Оказа се наистина че не е жилото на съединителя, а точно какво е и майстора не можа да кажеКаза или първичен лагер на скоростната кутия или лагера на съединителя, и ми каза честито приготви към 200-300 лв само за труд и давай да я правим, а на мене направо ми се реве Yellow_Flash_Colorz_PDT_33
Коментар
-
lamarin1 написа:Оказа се наистина че не е жилото на съединителя, а точно какво е и майстора не можа да кажеКаза или първичен лагер на скоростната кутия или лагера на съединителя, и ми каза честито приготви към 200-300 лв само за труд и давай да я правим, а на мене направо ми се реве Yellow_Flash_Colorz_PDT_33TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар